Kuvassa juostaa sisäurheiluhallissa juoksuradalla.

Huippu-urheilijoille erityislupa harjoitteluun Helsingin liikuntapaikoilla

Korona-tilanteen pitkittyessä ja sisäliikuntapaikkojen ollessa suljettuina, Helsingin kaupunki on päättänyt varmistaa huippu-urheilijoille harjoittelumahdollisuuksia. Päätöksessä on huomioitu erityisesti niitä lajeja, jotka tarvitsevat erityisolosuhteita eikä korvaavia tiloja löydy esimerkiksi yksityiseltä sektorilta.

Taitoluistelun, naisten jääkiekon, telinevoimistelun, uimahypyn, painin, sulkapallon ja koripallon olympiakomitean tukiurheilijoilla ja maajoukkueurheilijoilla valmentajineen on mahdollisuus käyttää Jääkenttäsäätiön hallinnoimaa Salmisaaren jäähallia, Urheiluhallit Oy:n Mäkelänrinteen Uintikeskusta sekä Helsingin kaupungin Liikuntamyllyä ja Ruskeasuon liikuntahallia harjoitteluun.

Harjoittelussa tulee noudattaa voimassa olevia rajoituksia, joihin urheilijat ja valmentajat sitoutuvat. Kokonaisuutta koordinoi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea. Harjoitteluun ovat oikeutettuja vain esitetyn nimilistan mukaiset henkilöt. Sisäänpääsyn valvomisesta vastaa liikuntapaikkojen henkilökunta.

Aiemmin eräille Olympiakomitean tukiurheilijoille ja maajoukkueurheilijoille myönnettiin harjoitteluoikeus Mäkelänrinteen Uintikeskukseen ja Liikuntamyllyyn. Lajit ja urheilijat valittiin Tokion olympialaisten perusteella. Kaikki harjoittelu on tapahtunut valvotusti pienryhmissä ja valmentajien vastuulla. Kokonaisuutta on koordinoinut Urhea.

Kuva: Sofie Jokinen