Jalkapallokenttä.

Herttoniemenrannan kentän tekonurmihankkeen suunnittelu etenee

Herttoniemenrannan jalkapallokenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi.
Hankkeen takana ovat aloitteen tehnyt urheiluseura Puotinkylän Valtti ja hankkeeseen liittynyt Kulosaaren jalkapalloseura (Kulps), jotka ehdottavat, että seurat vuokraavat alueen 15 vuodeksi Helsingin kaupungilta ja rakentavat alueelle uuden tekonurmikentän keväällä 2022. Kaupunkilaiset ovat kommentoineen suunnitelmaa kerrokantasi.hel.fi-alustalla ja aiheesta 29.9.2021 järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä on tällä hetkellä vähällä käytöllä. Hankkeen tarkoituksena on uudistaa kenttä eläväksi, laadukkaaksi harjoitus- ja pelikentäksi, joka palvelee alueen asukkaita, erityisesti lapsia ja nuoria, mahdollisimman monipuolisesti. Kerrokantasi.hel.fi-palvelussa suunnitelma toivotettiin tervetulleeksi, ja kysymyksiä herättivät lähinnä käyttövuorojen jakaantuminen ja kentän ekologisuus.

Tutustu 29.9.2021 keskustelutilaisuudessa esiteltyyn hankesuunnitelmaan:
Herttoniemenrannan tekonurmi 29.9.2021 esittely (pdf-tiedosto)

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin:
Herttoniemenrannan liikuntapuiston tekonurmi

Katso asukkaille ja sidosryhmille järjestetyn keskustilaisuuden tallenne:
https://youtu.be/OYO4cySUwoE

Suunnitelmaa täydennetään kuulemisen perusteella. Helsingin kaupungin liikuntapalvelukokonaisuus tekee syksyllä 2021 päätöksen siitä, lähdetäänkö hanketta edistämään. Lopullisen päätöksen vuokraamisesta tekee Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Yhteyshenkilöt:
Erityissuunnittelija
Kimmo Isotalo
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, liikuntapalvelukokonaisuus, liikuntapaikat
kimmo.isotalo@hel.fi

Kuva: Myllypuron jalkapallokenttä © Helsingin kaupunki