Kaksi jalkapallon pelaajaa tekonurmikentällä.

Herttoniemenrannan kentälle suunnitellaan tekonurmea

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi. Hankkeen takana on urheiluseura Puotinkylän Valtti, joka ehdottaa, että seura vuokraa alueen Helsingin kaupungilta ja asentaa kentälle jalkapalloilun tarpeisiin sopivan tekonurmimaton keväällä 2022. Kaupunkilaiset voivat tutustua ja kommentoida suunnitelmaa kerrokantasi.fi-alustalla. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta myös keskustelutilaisuuden asukkaille ja muille sidosryhmille ke 29.9. klo 17–18.

Herttoniemenrannan kivituhkakenttä (Niittaajanpuisto, Paasivaarankatu 9) on tällä hetkellä vähällä käytöllä. Hankkeen tarkoituksena on uudistaa kenttä eläväksi, laadukkaaksi harjoitus- ja pelikentäksi, joka palvelee alueen asukkaita, erityisesti lapsia ja nuoria, mahdollisimman monipuolisesti.

Puotinkylän Valtin ehdotuksessa:

  • Kaupunki vuokraa Herttoniemenrannan kentän Valtille noin 20 vuodeksi alkuvuodesta 2022 alkaen.
  • Valtti asentaa kentälle noin 9600 m2:n (80 m x 120 m) kokoisen tekonurmimaton mahdollisimman pian vuokrasopimuksen tultua voimaan, kuitenkin viimeistään 1.5.2022. Valtti sitoutuu ostamaan alueelle tarvittavat lisämaalit ja -varusteet.
  • Tekonurmimaton täytteenä käytetään kumirouhetta. Kumirouheen leviäminen luontoon estetään tarpeellisilla toimenpiteillä (puhdistusalue, talteenotto ja uudelleenkäyttö).
  • Valtti rakentaa tarpeelliset huoltotilat toiminnan laadun varmistamiseksi.
  • Valtti järjestää kentälle päivystyksen arkisin ja viikonloppuisin Helsingin kaupungin kanssa myöhemmin sovittavalla tavalla.
  • Kentän kehittämiseksi alueen asukkaita hyvin palvelevaksi otetaan suunnitteluun mukaan paikallisia halukkaita ja toimijoita. Tukensa hankkeelle ovat antaneet asukasyhdistys Ankkuri (toiminnanjohtaja Maaren Kemppi), Päiväkoti Merituuli (päiväkodinjohtaja Johanna Leiponen), Päiväkoti Satama (päiväkodinjohtaja Kaisa Rousu), Kauppakeskus Hertsi (kauppakeskuspäällikkö Hanna Feodorov), Herttoniemen ala-aste (rehtori Anna-Kaisa Lindqvist) ja Herttoniemen seurakunta (kirkkoherra, rovasti Markku Rautiainen).

Suunnitelmaan voi tutustua kerrokantasi.hel.fi-palvelussa. Alustalla voi myös jättää kysymyksiä tai kommentteja suunnitelmaan liittyen. 

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden verkossa ke 29.9.2021 klo 17–18.  Tilaisuus järjestetään Teams-sovelluksella ja ilmoittautuneet saavat liittymislinkin tilaisuuteen sähköpostitse tiistain 28.9.2021 aikana.

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen tällä lomakkeella.

Lisätiedot

Kimmo Isotalo
erityissuunnittelija
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, liikuntapaikat
kimmo.isotalo@hel.fi


Kuva yllä: Maarit Hohteri/Helsingin kaupunki