Helsinkiläisille vauvoille tarjolla omia teatterihetkiä ja vauvojen oma sinfonia

Tänä syksynä helsinkiläisille vauvoille on luvassa omia teatterihetkiä ja vauvojen oma sinfonia. Teatterihetket ja sinfonia ovat Kulttuurin kummilapsien maksutonta kulttuuripalvelua helsinkiläisille vauvaperheille.

Vuonna 2021 syntyneiden lasten kummeina toimii kuusi helsinkiläistä teatteria, jotka kutsuvat kummilapsensa tänä syksynä vauvojen teatterihetkiin. Vauvoille tehdyt teatterihetket alkavat syyskuun lopussa, ja tapahtumia on tarjolla joulukuun puoleen väliin saakka. Teatterihetkiä järjestetään ympäri Helsinkiä niin teattereissa ja kulttuurikeskuksissa kuin leikkipuistoissakin. Kulttuurikummeina vuonna 2021 syntyville helsinkiläisvauvoille toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Nukketeatteri Sampo, Teatteri ILMI Ö., Q-teatteri ja Svenska Teatern.

Vuonna 2020 syntyneiden helsinkiläisten lasten kummina toimii Helsingin kaupunginorkesteri, joka kutsuu kummilapset tänä syksynä digitaaliseen Baby Symphony -musiikkiseikkailuun. Teoksella Helsingin kaupunginorkesteri juhlistaa 20-vuotista kummilapsitoimintaa, joka on laajentunut nyt 31 eturivin kulttuuritoimijan ja Helsingin kaupungin yhteiseksi toiminnaksi.

Vuosina 2020 ja 2021 syntyneet Helsingissä asuvat vauvat voi ilmoittaa mukaan Kulttuurin kummilapsiksi ja kulttuuritapahtumiin osoitteessa https://kummilapset.hel.fi/fi/home

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille vauvaperheille. Jokaisella vuodesta 2020 eteenpäin Helsingissä syntyvällä lapsella on kummina oma kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi perheineen saa henkilökohtaisen kosketuksen kulttuuriin ja taiteeseen. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat ovat ilmaisia ja ne tukevat lapsen kehitysvaihetta ja perheen hyvinvointia. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.