Suoraan sisältöön
A A A
Kuvassa Engaged Cities Award -ehdokaskunniakirja

Helsinki Engaged Cities -kilpailun finaaliin

Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke eteni finaaliin kansainvälisessä Engaged Cities -kilpailussa, joka nostaa esiin kaupunkien yhteistyötä kansalaisten kanssa.

Maahanmuuttajanuorten Helsinki on Helsingin kaupungin ja ME-säätiön vuonna 2016 käynnistämä viisivuotinen hanke, joka parantaa maahanmuuttajanuorten yhdenvertaisuutta työelämän, koulutuksen ja sosiaalisen ympäristön saralla. Hankkeen puitteissa toimivat mm. yhteisölliseen vertaisoppimiseen perustuva Buddyschool, jossa vanhemmat oppilaat opettavat nuorempia sekä Job’d-malli, joka luo uusia, yhteiskunnallista lisäarvoa tuottavia työpaikkoja ja tarjoaa ensimmäisiä työkokemuksia nuorille.

– Maahanmuuttajanuorten Helsinki on esimerkki siitä, millaisia ihmeitä saadaan aikaan kun nuoret, heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset ja vapaaehtoiset, säätiöt ja palvelumuotoilijat työskentelevät yhdessä, toteaa Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Engaged Cities -palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailu nostaa esiin kaupunkeja, joissa on yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa kehitetty luovia ratkaisuja kaupunkien ongelmiin. Kilpailua järjestävän Cities of Service -verkoston edustajat vierailivat Helsingissä maaliskuussa tutustamassa Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hankkeeseen.

Cities of Service on vuonna 2009 perustettu, yli 200 yhdysvaltalaisen kaupungin pormestarien verkosto, joka toimii New Yorkin entisen pormestari Michael R. Bloombergin perustaman Bloomberg Philantropies -säätiön tukemana. Verkoston päämääränä on tukea ja kannustaa paikallishallintoa ja kaupunkien johtajia ratkaisemaan ongelmia ja rakentamaan luottamusta kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Kilpailun tulokset julkistetaan New Yorkissa toukokuun puolessa välissä. Kaikkien finalistien projektit esiteellään seminaarissa, jonne Helsingistä suuntaa kuuden hengen delegaatio kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarisen johdolla.


Lisätiedot

Cities of Servicen lehdistötiedote (englanniksi)

Projektipäällikkö Irma Sippola
Maahanmuuttajanuorten Helsinki
irma.sippola@hel.fi
041 51 21 795

JAA