Tommy Toumas kuljettaa seniorin ostoksia. Kuva: Antti Rintala

Helsinki-avusta 23 000 soittoa yli 80-vuotiaille pääsiäiseen mennessä

Helsinki-avusta ehdittiin kahden ensimmäisen toimintaviikon aikana (30.3.-9.4.) tavoitella käytännössä kaikkia kotonaan asuvia yli 80-vuotiaita helsinkiläisiä, joiden numero oli saatavilla. Kiirastorstai-iltaan mennessä 80-vuotiaille soitettiin yli 23 000 kertaa: osaa ihmisistä tavoiteltiin useamman kerran. Helsinki-apu jatkaa soittamista myös pääsiäisen jälkeen ja yrittää tavoittaa vielä vastaamattomatkin vanhukset sekä ne, jotka ovat pyytäneet uutta yhteydenottoa.

Helsinki-apu on lisäksi vastaanottanut yli 2 300 puhelua yli 70-vuotiailta kaupunkilaisilta, jotka kaikki kuuluvat tämän avun piiriin. Kauppa- ja apteekkiasiointiapua oli kiirastorstai-iltapäivään mennessä pyytänyt lähes 1400 helsinkiläistä ikäihmistä, ja palvelupyyntöjä oli yhteensä yli 2700. Lisäksi Helsinki-apu on ohjannut soittajia keskusteluavun piiriin. Helsinki-avussa työskentelee kaikkiaan noin 600 Helsingin kaupungin ja seurakuntien työntekijää. Helsinki-apu jatkaa toimintaansa pääsiäisen jälkeen.

Kirkko tarjoaa keskusteluapua koko pääsiäisen ajan seuraavasti:

  • Päivystävä pappi suomeksi, Helsingin seurakunnat (09) 2340 9000, joka päivä klo 9 - 21.
  • Dejourerande präst på svenska, Helsingfors församlingar (09) 2340 9001,
    varje dag kl 9 - 21.
  • Kirkon keskusteluavun Palveleva Puhelin 0400 22 11 80. Avoinna joka ilta klo 18 - 24.

Helsinki-apu on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän perustama palvelu, jolla pyritään varmistamaan, että kaikki yli 70-vuotiaat helsinkiläiset saavat koronaepidemian aikana tarvittaessa apua kaupassa ja apteekissa asiointiin tai kaivatessaan keskustelukumppania, henkistä tai hengellistä tukea. Helsinki-avun toiminnassa ovat mukana myös Helsinki Missio ja Suomen Punainen Risti sekä lukuisat vapaaehtoiset.

Lisäksi Helsinki-avun mahdollistavat käytännössä useat yritysyhteistyökumppanit: HOK-Elanto ja Yliopiston apteekki avustetussa kauppa- ja apteekkiasioinnissa, puhelinkeskuksen kontaktijärjestelmän tarjoava Genesys, Posti ja Logisnext Finland Oy sähköskootterikalustollaan, Helkama-Auto ja ŠKODA henkilöautokuljetuksissa sekä Dometic Finland Oy kylmälaukuilla elintarvikekuljetuksiin.

Lisätiedot Helsinki-avusta: hel.fi/helsinkiapu

Kaupungin koronasivusto

Kuva: Antti Rintala


JAA