Kuvassa kaksi Helsinki-avun vapaaehtoista  keskustelee ja hymyilee. Kuva: PAula Virta

Helsinki-avun apteekkiyhteistyö laajenee

Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekit Helsingissä ovat sopineet yhteistyöstä Helsinki-avun kanssa. Käytännössä yhteistyö mahdollistaa yli 70-vuotiaille helsinkiläisille kaikkien lähiapteekkien palvelut kotoa käsin koronatilanteen aikana.

Helsinki-apu on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän järjestämä puhelin- ja asiointiapupalvelu ikääntyneille ihmisille koronaepidemian aikana. Apteekkipalveluita on Helsinki-avulle tarjonnut tähän asti Yliopiston Apteekki. Yhteistyö Suomen Apteekkariliiton kanssa täydentää tarjontaa, ja apteekkiasiointi voidaan järjestää nyt kaikkien Helsingin jäsenapteekkien kautta.

Apteekkariliitto haluaa turvata helsinkiläisten mahdollisuuden hyödyntää sujuvasti oman lähiapteekkinsa palveluita myös poikkeusaikana. Punavuoren apteekin apteekkarin Anna Westerlingin mukaan apteekit ovat lähteneet yhteistyöhön innokkaasti mukaan.

– Apteekit haluavat pitää huolta yli 70-vuotiaista asiakkaistaan ja varmistaa, että apteekkiasiointi onnistuu sujuvasti ja turvallisesti myös poikkeusaikoina. Lähiapteekissa tunnetaan asiakkaat ja heidän lääkehoitonsa kokonaisuus, mikä luo monelle ikäihmiselle turvallisuuden tunnetta, Westerling kertoo.

Asiakkaat saavat tiedotteen oman alueensa apteekkien kotiinkuljetuspalveluista Helsinki-avun toimittamien kauppakassien mukana. Tietoa kotiinkuljetuspalveluista saa myös Helsinki-avun puhelinpalvelusta numerossa 09310 10020 (arkisin klo 9–16) ja omasta lähiapteekista.

Helsinki-avun toiminnan mahdollistavat käytännössä useat yritysyhteistyökumppanit. Jo aiemmin mukaan ovat tulleet HOK-Elanto ja Yliopiston Apteekki avustetussa kauppa- ja apteekkiasioinnissa, puhelinkeskuksen kontaktijärjestelmän tarjoava Genesys sekä Posti ja Logisnext Finland Oy sähköskootterikalustollaan, Helkama-Auto ja ŠKODA henkilöautokuljetuksissa sekä Dometic Finland Oy kylmälaukuilla elintarvikekuljetuksiin. Lisäksi Helsinki-avun liikkumista tukee HSL:n Kaupunkipyörät.

Helsinki-avun toiminnassa ovat mukana myös useat järjestöt ja vapaaehtoiset.

Lisätiedot
hel.fi/helsinkiapu

Kuva yllä: Paula Virta