Kuvassa Helsinki-avun  puhelinneuvoja työskentelee, kuvan on ottanut Paula Virta.

Helsinki-apu aloittaa soitot yli 75-vuotiaille

Helsinki-apu on tarjonnut puhelin- ja asiointiapupalvelua ikääntyneille helsinkiläisille maaliskuun lopusta lähtien. Tähän mennessä on tavoitettu jo kaikki, yhteensä 17 000, yli 80-vuotiasta, joiden puhelinnumero ei ole salainen. Seuraavaksi Helsinki-apu aloittaa soittamisen 75–80-vuotiaille helsinkiläisille. Tavoiteltavaan kohderyhmään kuuluu 16 500 kaupunkilaista.

Helsinki-apu mahdollistaa avun tarpeessa olevien ikääntyneiden turvallisen kauppa-asiointi- ja keskusteluavun koronaepidemian aikana. Kaikki yli 70-vuotiaat helsinkiläiset voivat soittaa Helsinki-avun puhelinnumeroon 09 310 10020. Kaikkiaan Helsinki-avun palveluun on kertynyt reilussa kuukaudessa yli 40 000 soitettua tai vastattua puhelua, ja joka viikko ikäihmisten kotioville eri puolilla Helsinkiä on kuljetettu satoja ruokakauppa- ja apteekkiasioinnin toimituksia

”On edelleen tärkeää vahvistaa sitä viestiä, että ikääntyneiden tulisi käyttää tarjolla olevia asiointiapupalveluja sen sijaan että lähtisivät itse kauppaan tai apteekkiin. Haluamme Helsinki-avun palvelun laajennuksella varmistaa turvallisen kauppa-asioinnin ja keskustelutuen yhä useammalle ikäihmiselle Helsingissä. Helsinki-avun tehtävissä työskentelee yhteensä yli 500 Helsingin kaupungin ja seurakuntien työntekijää. Kapasiteettia palvella edelleen uusia asiakkaita on”, Helsinki-avun johtaja Tiina Hörkkö sanoo.

Helsinki-avun palvelun tuottavat yhteistyössä Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakunnat sekä useat järjestöt ja yrityskumppanit. Helsinki-apu jatkaa toimintaansa niin pitkään kuin ikäihmisten liikkumista rajoittavat viranomaisohjeet ovat voimassa.

”Ikäihmiset ovat olleet todella iloisia Helsinki-avun yhteydenotoista, koska ne ovat tuoneet turvaa poikkeusoloissa. Vetoan myös helsinkiläisten ikäihmisten läheisiin. Voitte ilmoittaa Helsinki-avulle yli 70-vuotiaasta läheisestä, joka tarvitsee apua. Toisista huolta pitäminen vaikeina aikoina vahvistaa uskoa, että yhdessä tästä selvitään. Helsingin seurakunnat ovat yhdessä kaupungin ja kaupunkilaisten kanssa sitoutuneet tarjoamaan apua niin kauan kuin koronatilanne jatkuu”, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki sanoo.

Helsinki-apu palvelee arkisin kello 9–16 numerossa 09 310 10020.

Lisätietoa verkkosivustolla: www.hel.fi/helsinkiapu.

Kuva yllä: Paula Virta