Länsisatama, kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang

Helsingin venepaikkojen haku sähköiseksi

Helsingin kaupungin venepaikkojen suoravuokrauspaikkojen hakuprosessi muuttuu asteittain sähköiseksi. Uusia venepaikkoja haetaan 17.1.2019 alkaen ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa venepaikat.hel.fi.
 
Sähköinen haku koskee tässä vaiheessa vain uusia hakemuksia. Loppukeväästä palvelu laajentuu koskemaan myös venepaikan vaihdon sekä veneen talvisäilytyspaikan hakemukset. Sähköisten hakujärjestelmien käyttöönotto ei vaikuta aikaisemmin jätettyjen hakemusten käsittelyyn, eikä aiemmin jätettyjä hakemuksia tarvitse uusia.
 
Uutta sähköistä hakua on kehitetty yhdessä helsinkiläisten veneilijöiden kanssa.

– Meille on tärkeää suunnitella palveluita, jotka vastaavat aidosti käyttäjien tarpeisiin. Sähköinen venepaikkahaku on osa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digitalisaatio-ohjelmaa, jonka tavoitteena on tarjota helsinkiläisille entistä sujuvampaa ja helpompaa asiointia. Huomioimme silti edelleen myös asiakkaat, jotka kokevat digitaalisten palveluiden käyttämisen haastavaksi tarjoamalla myös kasvokkaista ja puhelimitse tapahtuvaa asiakaspalvelua. Toisaalta pyrimme tekemään digitaalisista palveluista niin selkeitä ja helppokäyttöisiä, että kaikki osaavat halutessaan hyödyntää niitä, kertoo Vene Helsingissä -hankkeen projektipäällikkö Suvi Ervamaa.
 
Sähköisen hakemuksen käyttäminen on maksutonta. Hakemuksen voi kuitenkin edelleen tehdä myös paperisella lomakkeella, joka on toimitettava henkilökohtaisesti venepaikkavarausten asiakaspalveluun. Tällöin asioinnista peritään 8 euron käsittelymaksu. Lomakkeen voi printata venepaikkojen verkkosivulta tai hakea asiakaspalvelusta.

Venepaikkavarausten asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9–16 Töölön Kisahallissa (Paavo Nurmen kuja 1 E). Puhelinneuvonta 09 310 87900 on avoinna ma–pe klo 9–14.

Hae venepaikkaa sähköisesti osoitteessa venepaikat.hel.fi
 
Katso lisätietoja kaupungin veneilijöille suunnatuista palveluista osoitteessa hel.fi/veneily

JAA