Hiihtäjä ladulla.

Helsingin ulkohiihtokausi avattu Paloheinän lumetusjärjestelmäladulla

Vaikka toistaiseksi Helsingissä ei juuri lunta olekaan, niin hiihtokausi on jo aloitettu Paloheinässä. Siellä hiihtämisen mahdollistaa latujen lumetusjärjestelmä, joka kokonaisuudessaan kattaa miltei kolmen kilometrin suksimislenkin.

Lumetusjärjestelmän kiinteä putkisto ja kaapelit on kaivettu ladun alle maahan noin puolentoista metrin syvyyteen ja lunta voidaan tykittää suoraan ladulle.

“Nyt on ennustusten mukaan tulossa pakkasjakso, niin pääsemme tykittämään lunta miltei koko ajan. Tällä hetkellä on niin sanottu pelto-osuus valmis ja metsän puolella tykitys käynnissä”, kertoi liikuntapalveluiden tiimiesihenkilö Mircos Kienanen maanantaina 29.11.2021 noin kello 10.00.

Paloheinän ja muun pääkaupunkiseudun latutilannetta voi seurata Ulkoliikunta.fi -karttapalvelusta, josta löytyvät latukohtaisesti ajankohtaiset tiedot ladun kunnosta, huollosta ja pituudesta.

Luonnonlumiladut ovat Helsingissä ja muuallakin Etelä-Suomessa pitkälti sääolosuhteiden armoilla. Helsingissä latuja tehdään talvisin heti, kun olosuhteet ovat tarpeeksi kylmät ja lumiset. Latukone painaa useita tuhansia kiloja ja latuja tehtäessä lunta tarvitaan jopa kymmenien senttien kerros, jotta ladut saadaan tehtyä hyvään kuntoon ja hiihtäjille turvallisiksi.

Helsingissä hiihtokausi starttasi tällä kaudella jo 11.10., kun Kivikon hiihtohalli avattiin.