Kaksi poikaa kävelee äidin kanssa rantakallioilla.

Helsingin tilavarauspalvelu Varaamon kesän uutuuksia ovat saunat, mökit ja tennisvuorot

Helsingin kaupungin yhteinen tilavarauspalvelu Varaamo tarjoaa kaupunkilaisille jo yli sata maksullista ja maksutonta kaupungin julkista tilaa. Kesällä 2020 Varaamoon lisätään myös tapahtumatiloja, saunoja ja 18 tenniskenttää.

Tilavarauskokonaisuus Varaamo on jatkuvasti kehittyvä verkkopalvelu, josta kaupunkilaiset, yhdistykset ja erilaiset toimijat voivat varata tiloja ja laitteita käyttöönsä, oli kyseessä sitten sauna tai saumuri. Musiikkistudion käyttö, tenniksen pelaaminen, vaatteiden ompelu ja korjaus tai vaikka lukupiirin järjestäminen onnistuvat Varaamon avulla.

Varaamon tiloja tarjotaan varattaviksi vaiheittain 1.6.2020 alkaen. Jokainen palvelu avaa tiloja sitä mukaa, kun niiden käyttö täyttää korona-ajan turvallisuusvaatimukset. Toivomme kärsivällisyyttä ja joustavuutta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Varaamon uudet palvelut ovat jo löytyneet hyvin, sillä mökit varattiin heti ensimmäisen tunnin aikana. Varaamosta löytyy kuitenkin täksi kesäksi yhä sauna- ja tennisvuoroja varattaviksi sekä tapahtumatiloja.

Varaamoon uusia tiloja kesäkuusta alkaen

Tenniskenttien varaus on aiemmin tapahtunut paikan päällä ja jonottamalla. 15.6. alkaen jonottamisen voi halutessaan välttää lunastamalla vuoron ennakkoon digitaalisesti Varaamosta. Varaaminen palvelun kautta maksaa 7 e/h. Vapaalla ulkotenniskentällä voi yhä pelata maksutta saapumisjärjestyksessä, mikäli paikalla ei ole yksittäisvuoron lunastaneita.

Varaamoon on tulossa myös lisää kokoustiloja: kirjastoilta esimerkiksi Tapulikaupungin kirjaston monitoimihuone Tapuli ja Pitäjänmäen kirjaston monitoimitila ja ryhmätyötila.

Saunoa voi Kaunissaaressa ja Pihlajasaaressa. Saunomisajat ja hinnat vaihtelevat, joten ne kannattaa tarkistaa kunkin saunan kuvauksesta Varaamossa. Kaunissaaressa on myös viikoksi varattavia mökkejä.

Kauppatorille, Suomenlinnan lauttaterminaalin viereen viime kesänä rakennettu puinen lava sopii hyvin kesäfiilistelyyn, oleskeluun ja vaikkapa pieniin musiikki- ja tanssitapahtumiin. Tänä kesänä lavalla pidetään kaupunkitanssit aina torstaisin 18.6. alkaen, turvavälit huomioiden.

Varaamosta löytyy myös muita kiinnostavia ulkotiloja eri puolilta kaupunkia – aukioita, paviljonkeja ja paikkoja puistoissa.

Varaamo on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digiohjelman laaja kehittämishanke. Verkkomaksujärjestelmää ja tilavarausaikataulujen rakennetta kehitetään paraikaa. Tavoitteena on tehdä Varaamosta mahdollisimman helppokäyttöinen palvelu, josta jokainen kaupunkilainen löytää toimivat tilat omiin tarpeisiinsa.

Tutustu Varaamoon osoitteessa varaamo.hel.fi/.

Kuva: Maarit Hohteri