Helsingin Poliisisoittokunnan nuorisokonsertissa kuullaan Queenin ja Anssi Kelan kappaleita

Helsingin poliisilaitos järjestää yhdessä Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden ja Klaari Helsingin kanssa Finlandia-talossa Pidä huolta! -konserttisarjan 22.–23. toukokuuta.

Tapahtuma on poikkeuksellisen iso, sillä sinne on kutsuttu ensimmäistä kertaa kaikki Helsingin 7.-luokkalaiset ja lisäksi muita helsinkiläiskoululaisia.

Konsertteja pidetään kolme. Aiheina ovat itsemääräämisoikeus, päihteet, nettikiusaaminen, kavereista huolehtiminen ja ylipäätään turvallinen kesälomailu.

– Rikosten estäminen ennalta on yksi poliisin päätehtävistä, sanoo Helsingin poliisilaitoksen päällikkö, poliisikomentaja Tomi Vuori.

Helsingin poliisisoittokunnalla on yli 70 vuoden kokemus työstä lasten ja nuorten parissa.

Valistuskonsertit laittoi alulle jo 1950-luvulla silloinen Poliisisoittokunnan kapellimestari Georg Malmsten. Niitä peruja ovat muun muassa Lasten liikennelaulu sekä Mikki Hiiri merihädässä.

– Konsertissa ei kuitenkaan soiteta lastenlauluja vaan esimerkiksi Anssi Kelan ja Queenin tuotantoa. Kappaleet tukevat valistuksen aiheita ja kuulostavat upeilta isolla orkesterilla esitettyinä, hehkuttaa Helsingin poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

– Myös vanhempien on hyvä jututtaa nuoria turvallisen lomailun pelisäännöistä ja kavereista huolehtimisesta, muistuttaa aluepäällikkö Tiina Hörkkö Helsingin nuorisopalveluista.


JAA