Kuvassa uimastadionin aluetta hyppytornista kuvattuna.

Helsingin maauimalat ja uimahallit avautuivat 1.6. poikkeusjärjestelyin

Uimastadion, Kumpulan maauimala sekä Pirkkolan uimahalli avattiin kesän normaalien aikataulujen mukaisesti 1.6. alkaen, ja Itäkeskuksen uimahalli 8.6. poikkeusjärjestelyin ja rajoitetuilla sisäänpääsymäärillä. Maauimaloiden asiakasmäärää rajoitetaan 500, Itäkeskuksen uimahallin 200 ja Pirkkolan uimahallin 150 henkeen sisältäen henkilökunnan. Maauimaloiden kahvilat, ulkoleikkipaikat, ulkokuntovälineet ja altaat lukuun ottamatta Uimastadionin lasten altaita ovat avoinna. Yrjönkadun ja Jakomäen uimahallit ovat normaaliin tapaan kesän kiinni. Pirkkolan Plotti ei avaudu kesän aikana viranomaisten edellyttämien peruskorjausten suunnittelun vuoksi.

Maauimalat avataan 1.6. viranomaisten edellyttämien rajoitusten mukaisesti. Linjausten mukaisesti maauimaloiden turvallisuus nykyisessä koronavirustilanteessa varmistetaan rajaamalla asiakasmäärää sekä huolehtimalla turvaväleistä ja hygieniasta. Maauimaloiden osalta asiakasmäärä rajoitetaan 500 henkeen (sis. henkilökunnan). Uintiaikasuositus on 2 tuntia, jonka avulla pyritään varmistamaan, että mahdollisimman moni pääsee palveluiden pariin.

Uintiaikasuosituksista ja muista rajoituksista ohjeistetaan sisääntulon yhteydessä. Saunat, sisäkuntosalit, ja vesiliukumäki pidetään toistaiseksi suljettuina, eikä kokoushuone ole käytössä. Vesijuoksuvöitä ei myöskään ole lainattavissa. Uimastadionin lasten altaita ei avata 1.6., koska altaiden remontti on kesken johtuen koronaepidemian aiheuttamista laatoitusten toimitusvaikeuksista. Kumpulan maauimalan altaat ovat normaalisti avoinna.

Sisäänpääsyrajoitusten lisäksi yksittäisten altaiden käyttäjämäärää rajoitetaan altaiden koon mukaisesti. Uimavalvojat seuraavat altaiden käyttäjämääriä ja ohjeistavat asiakkaita tilanteen mukaan. Tulevana kesänä maauimaloihin ei myydä kausikortteja rajoitusten ja poikkeusjärjestelyiden vuoksi. Maauimaloihin myydään ainoastaan kertalippuja sekä 10 kerran sarjakortteja. Aiemmista vuosista poiketen sarjakortti tai muut kortit eivät oikeuta sisäänpääsyyn jonon ohi. Lipputyypistä riippumatta kaikki kulkevat sisään saman jonon kautta. Toivomme asiakkailta malttia ja että jokainen huomioi poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt.

Kumpulan ja Uimastadionin maauimaloiden sisäänpääsyajat

ma–la 6.30–20.00
su 9.00–20.00

Pirkkolan ja Itäkeskuksen uimahallit

Maauimaloiden lisäksi Pirkkolan ja Itäkeskuksen uimahallit aukeavat kesäkuun alussa. Pirkkolan uimahalli avautuu 150 henkilön sisäänpääsyrajoituksella (sis. henkilökunnan) 1.6. alkaen. Pirkkolan uimahalli pyritään pitämään poikkeuksellisen tilanteen vuoksi auki koko kesän ajan. Sen sijaan Pirkkolan Plotti ei avaudu kesän aikana johtuen viranomaisten edellyttämien teknisten ja rakenteellisten peruskorjausten suunnittelun vuoksi. Plotin pohjarakenteet ja viemäröinti uusitaan. Lopulliset korjaustyöt valmistuvat kesäksi 2021.

Plotin ollessa suljettuna lapset ja nuoret (alle 18-vuotiaat) pääsevät maksutta Pirkkolan uimahalliin ja aikuisetkin lastenlipun hinnalla (2,50 e). 

Pirkkolan uimahallin sisäänpääsyajat

1.6.–5.7.
ma–pe klo 7.00–21.00 (kassa auki 20.00, uintiaika loppuu 20.30)
la–su klo 9.00–21.00 (kassa auki 20.00, uintiaika loppuu 20.30)
6.7.–9.8.
ma–su klo 11.00–18.30 (kassa auki 17.30, uintiaika loppuu 18.00)

Itäkeskuksen uimahalli avataan viikkoa myöhemmin 8.6. ja sisäänpääsy rajoitetaan 200 henkilöön.

Uimahallien asiakasmääriä rajoitetaan myös tilakohtaisesti allas- ja liikuntatilojen osalta, esimerkiksi saunat ovat uimahalleissa kiinni. Rajoituksia muutetaan ja päivitetään tarpeen mukaan, mikäli tilojen turvallinen käyttö sitä edellyttää. Yrjönkadun ja Jakomäen uimahallit ovat kesän kiinni.

Lisää aiheesta:

Kuva: Helsingin kaupunki

Uutinen julkaistu 27.5. ja tureutettu 1.6.