Helsingin kulttuuri ja vapaa-aika työllistää jälleen satoja kesätyöntekijöitä

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla on jälleen tänä kesänä noin 300 kesätyöntekijää töissä kirjastoissa ja nuorisopalveluissa sekä liikuntapalveluissa, jonne on tarvittu tavalliseen tapaan muun muassa rantapelastajia, avustavia liikuntapaikanhoitajia ja 16-17-vuotiaita kesätyöntekijöitä.

Kesätyöpaikkojen haku päättyi 9.3., ja useimpiin kesätyöpaikkoihin on jo saatu hakemukset. Kesätyöpaikkoihin ei siis voi enää hakea, vaan valituille vahvistetaan kesätyöpaikat lähiviikkojen aikana. Hallituksen linjausten mukaisesti kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut avautuvat laajemmin 1.6. alkaen. Tavoitteena on, että myös kesätyöt alkaisivat kesäkuun alusta alkaen.

"Kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa kesä on yksi toiminnan pääkausi. Kesän toiminnan pyörittämiseen tarvitsemme laajan joukon kesätyöntekijöitä. Olemme iloisia, että hallituksen linjaukset tekevät mahdolliseksi heidän palkkaamisensa. Pidämme myös tärkeänä, että Helsinki pystyy tässäkin tilanteessa tarjoamaan sadoille nuorille mahdollisuuden työkokemukseen", iloitsee kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Kuva: Jonna Pennanen