Jalkapallo Pirkkolan keinonurmella.

Helsingin kesä 2021 liikuttaa lapsia ja nuoria

Helsingin kaupungin järjestämät lasten liikuntaleirit- ja kurssit sekä muu ohjattu toiminta pyörähtävät käyntiin tänäkin kesänä.

”Edessä on jälleen poikkeuksellinen kesä, mutta pystymme siitä huolimatta ja viime kesän kokemuksia hyödyntäen tarjoamaan lapsille ja nuorille hyvät setit menevää ohjelmaa. Kesätoimintamme toteutetaan luonnollisesti turvallisesti ja koronaa koskevia linjauksia, ohjeita ja rajoituksia noudattaen”, Helsingin liikuntapalvelupäällikkö Tuuli Salospohja juttelee.

7–12-vuotiaille lapsille järjestetään kesäkuussa monipuolisia viiden päivän mittaisia liikuntaleirejä Myllypurossa, Pirkkolassa ja Töölössä. Tenniskursseja puolestaan järjestetään 7–12-vuotiaille ympäri Helsinkiä, ja suositut melontakurssit 10–15-vuotiaille ovat tutusti Rajasaarenpenkereellä. Lasten uimakouluja järjestetään kesäkuusta alkaen Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahalleissa, sekä Kumpulan ja Uimastadionin maauimaloissa.

Näille liikuntaleireille, tennis- ja melontakursseille sekä uimakouluihin ilmoittaudutaan keskiviikkona 19.5. puhelimitse 09 310 28858 kello 14.00–19.00. Jälki-ilmoittautuminen alkaa torstaina 20.5. kello 9.00–15.00 puhelinnumerosta 09 310 32623, ja 24.5. alkaen myös numerosta 09 310 87501. Lisätietoja lasten kesän liikuntoihin ilmoittautumisista voi lukea täältä >>

Liikuntapalvelut järjestää kesällä myös EasySport-liikuntaleirejä yhteistyössä helsinkiläisten liikuntaseurojen kanssa.

”Nämä paikallisten seurojen ja yhdistysten kanssa yhteistyössä järjestettävät leirit täydentävät hyvin omaa tarjontaamme. Esimerkiksi helsinkiläiset palloilu-, voimistelu- ja miekkailuseurat tarjoavat monipuolista kesätoimintaa lapsien toiveet huomioiden ”, Salospohja naulaa.

Näille yhteistyöleireille puolestaan ilmoittaudutaan leiriä koordinoivan seuran kautta. Leireistä lisätiedot on listattu osoitteeseen easysport.fi/kesatoiminta-2021.

Nuoria tai nuoria aikuisia ei ole kesäliikkumisten osalta unohdettu, sillä jo toukokuusta alkaen lasten EasySportien lisäksi Helsinki järjestää 13–17-vuotialle maksutonta FunAction-liikuntaa ja kesäkuusta alkaen muun muassa puistojumppaa, ulkotreeniä ja retkiä. Vastaavia mahdollisuuksia on myös 18–29-vuotialle Nyt-liikunnan muodossa. Kesän 2021 FunAction- ja Nyt-liikunnan tarjontoihin voi tutustua osoitteissa funactionnuorille.fi ja nytliikunta.fi.