Helka ry:n "Vuoden teko 2019" -palkinto nuoria työllistävälle Job'd-toimintamallille

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on palkinnut Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hankkeen Job’d -toimintamallin "Vuoden teko 2019" -tunnustuksella. Job'd tarjoaa nuorille matalan kynnyksen mahdollisuuden saada elämänsä ensimmäisen työkokemuksen ja tienata taskurahaaPalkinto luovutettiin 28.11.

Job’d -toimintamallin puitteissa nuoret työllistyvät yleishyödyllisiin ja yhteisöllisiin hankkeisiin kuten avoimiin yleisötapahtumiin. Job'd on välittänyt nuoria myös tuomaan apua ikäihmisten yksinäisyyteen tai yksinhuoltajien arkeen. Työtehtäviä voivat tarjota yhdistysten ohella myös yritykset tai yksityishenkilöt.

Job'd-toimintamallin ovat kehittäneet yhteistyössä Helsingin kaupunki sekä nuorten syrjäytymistä ehkäisevä Me-säätiö. Samat tahot huolehtivat myös toimintamallista koituvista kustannuksista. Job'd on ollut toiminnassa vuodesta 2016, mistä alkaen se on tarjonnut työkokemuksia tuhansille nuorille. Kokemukset ovat olleet erinomaisia. Myös maahanmuuttajanuoret ovat olleet toiminnassa laajasti mukana.

"Job'd on tärkeä yhteiskunnallinen aloite, joka vastaa moniin aikamme sosiaalisiin tarpeisiin. Hyödyt näkyvät myös meillä Helsingissä: nuoret ovat saaneet arvokasta työkokemusta, tapahtumajärjestäjät lisäkäsiä ja kaupunkilaiset ilahduttavia yleisötapahtumia!" sanoo Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka.

Kuvassa oik. Helka ry:n puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes sekä Job'd-koordinaattori Sami Komppula ja Job'd-nuoret Jeesi Kalombo ja Susanna Halonen.

Lisätiedot
Helka ry: Toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka, p. 041 5222071, pirjo.tulikukka@helka.net, helka.net
Job’d -toimintamalli: Koordinaattori Sami Komppula, sami.komppula@hel.fi jobd.work
mesaatio.fi