FunActionin kiipeilyä Liikuntamyllyssä. Kuva: Akifoto oy/Helsingin kaupunki

FunAction-liikunta maksuttomaksi syksystä 2020 alkaen

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti tiistaina 14. tammikuuta, että 13–17-vuotiaiden FunAction-liikunta muuttuu maksuttomaksi syksystä 2020 alkaen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätöstiedotteessa avattiin asiaa näin:
"Kulttuuri ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi, että FunActionin kausikorttimaksusta luovutaan syksystä 2020 alkaen. Perusteluna maksun luopumiselle on nuorten keskuudessa lisääntynyt liikkumattomuus, joka korostuu erityisesti yläkouluikäisten keskuudessa. Lisäksi FunActionin maksuttomuudella on positiivisia vaikutuksia polarisoitumisen vähentämiseksi. Maksuttomuuden avulla voidaan lisätä myös entistä tiiviimpää yhteistyötä nuorisopalveluiden jo ennestään maksuttoman liikuntatoiminnan kanssa. FunAction tarjoaa matalankynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille 13–17-vuotiaille nuorille eri liikuntalajien ja ystävien seurassa. Toiminnassa on mukana vuosittain noin 10 800 nuorta."
Päätöstiedote on luettavissa kokonaisuudessaan täällä >>

Tänä keväänä FunAction järjestää 47 eri liikuntatuntia ympäri Helsinkiä, ja lajivalikoimaan kuuluvat muun muassa skeittaus, jooga, kiipeily, core, streetdance, parkour, pallopelit ja monet muut. Tähän mennessä FunAction-liikunta on maksanut 25 euroa/kausi.

FunAction täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta, ja vuosikymmenen mittaista vauhdikasta matkaa juhlitaan Liikuntamyllyssä (Jauhokuja 3) keskiviikkona 22. tammikuuta kello 17.00-20.00 maksuttomalla liikunnallisella tapahtumalla. FunActionin synttärikemuissa on muun muassa kiipeilyä, korista, pingistä, sulista, strength-harjoittelua, kehonhuoltoa, yllätysohjelmaa ja muita juhlallisuuksia.

FunActionin synttärijuhlallisuuksien Facebook-tapahtuma >>

funactionnuorille.fi