Poika vaatekaupassa myyntityössä

Apua kesäaskareisiin – anna nuorelle kesätyöpaikka

Pohjoisen Puurtajat – kesätöitä ja apua kesäaskareisiin –hankeen tarkoituksena on tuoda alueen asukkaita ja toimijoita yhteen nuorten kesätyönhakijoiden kanssa ja kannustaa tarjoamaan työtehtäviä oman alueen nuorelle.

”Idea hankkeelle on tullut alueen asukkaalta Helsingin osallistuvan budjetoinnin eli OmaStadin kautta.” kertoo pohjoisen alueen Stadiluotsi Kirsti Kallansalo.

Ensiaskeleet työelämään

Nuoren palkkaaminen kesätöihin ei ole kallista eikä vaikeaa. Helsingin kaupunki tarjoaa erilaisia tukia ja neuvontaa siihen. Tarvittaessa nuoren voi palkata vaikkapa vain muutamaksi tunniksi auttamaa arkisessa askareessa. Parin viikon mittaiseen kesätyöhön voi palkata 9.luokkaisen tai vuonna 2004 syntyneen nuoren ja hyödyntää siinä Helsingin kaupungin tarjoamaa 325 euron arvoista Kesäseteliä.

”Tämä poikkeuksellinen aika on entisestään vaikeuttanut nuorten kesätöiden saantia ja aika on haastava myös monille työnantajille. Kannustammekin nyt yritysten lisäksi esimerkiksi taloyhtiöitä, järjestöjä, yhdistyksiä, alueverkostoja ja yksityishenkilöitäkin miettimään olisiko teillä tarjota jokin pienikin työtehtävä nuorelle työkokemukseksi. Lyhyestäkin työmahdollisuudesta hyötyvät kaikki!” sanoo nuorten työelämätaitojen suunnittelija ja hanketta koordinoiva Sami Komppula Helsingin kaupungin nuorisopalveluista.

Kesätyö voi olla mitä tahansa nuorelle sopivaa työtä kuten ruohon leikkaaminen, koiran ulkoiluttaminen, kaupassa käyminen tai ikkunoiden peseminen. Myös haastavampiakin kesätöitä voi tarjota nuorelle, niin että nuori toimii työssä apulaisena.

Nuori - hae kesätöitä omalta alueeltasi

Nyt on aika kysyä kesätöitä oman alueen yrityksiltä, yhdistyksiltä ja yksityishenkilöiltäkin. Järjestämme myös kevään aikana opastusta ja tapahtumia työnhaun tueksi. Kesätöiden etsimisessä kannattaa olla aktiivinen ja erilaisia kesätöitä kannattaa sinnikkäästi etsiä ja tiedustella aina kesään saakka. Jos olet peruskoulujen 9. luokkalainen tai vuonna 2004 syntynyt nuori, saat Helsingin kaupungilta 325 euron arvoisen Kesäsetelin, jota voit hyödyntää kesätöitä hakiessasi.

Kesätyöinfo perjantaina 9.4.

Pohjoisen puurtajat Kesätyöinfo lähetetään perjantaina 9.4. klo 15.00-17.00 striimattuna Maunula-talolta. Infossa kerrotaan muun muassa kuinka löytää kesätöitä Pohjois-Helsingissä. Maunula-kanava löytyy Youtubesta ja voit siirtyä sinne tästä.


Lue lisää Pohjoisen Puurtajista tästä tai tutustu facebook-sivuihin.


Lisätietoja:


Sami Komppula
p. 09 31036831
sami.komppula@hel.fi

Kirsti Kallansalo
p. 09 31033629
kirsti.kallansalo@hel.fi


Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten