Itäkeskuksen uimahalli.

Turvapaikanhakijoille ja tilapäistä suojelua hakeneille alennus Helsingin kaupungin museoihin ja sisäliikuntapaikkoihin

Turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakeneet ja asiasta päätöksen jo saaneet henkilöt pääsevät alenuksella Helsingin taidemuseoon ja Hakasalmen huvilaan sekä Helsingin kaupungin hallinnoimiin uimahalleihin, kuntosaleille ja muihin sisäliikuntapaikkoihin. Asiasta päätti kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kokouksessaan 10. toukokuuta.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla arvioitiin uudelleen toimialan palveluja koskevaa hinnastoa ja alennetuin hinnoin palveluihin pääseviä henkilöryhmiä. Uudella hinnoittelulla pyritään helpottamaan Ukrainasta sotaa paenneiden ja muiden turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakeneiden tai päätöksen jo saaneiden henkilöiden pääsyä kulttuurin ja vapaa-ajan palveluihin. 
 
“Liikunnalla ja kulttuurilla tiedetään olevan useita fyysistä ja henkistä terveyttä edistäviä vaikutuksia. Liikuntaharrastusten ja kulttuurin pariin pääseminen tarjoaa paikkaansa etsiville ihmisille mielekästä tekemistä. Uskomme, että tämä mahdollisuus auttaa turvapaikkaa hakeneita myös tuntemaan itsensä tervetulleiksi Helsinkiin”, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Laura Aalto.  
 
Oikeuden alennettuun sisäänpääsymaksuun asiakas voi todentaa oleskelulupakortilla tai todistuksella, josta käy ilmi turvapaikan tai tilapäisen suojelun hakeminen.  
 
Sisäänpääsymaksut turvapaikanhakijoille ja tilapäistä suojelua hakeneille ja päätöksen saaneille 

- Helsingin kaupungin uimahallit ja maauimalat: 3 euroa (normaalihinta 5,50 euroa) 

- kuntosalit alennusryhmät: 2 euroa (normaalihinta 3,50 euroa) 

- HAM Helsingin taidemuseo: 10 euroa (normaalihinta 12 euroa), alle 18 vuotiaille maksuton

- Hakasalmen huvila alennusryhmät: 10 euroa (normaalihinta 12 euroa), alle 18 vuotiaille maksuton