LABRA-työryhmä tummassa teatterissa

Agenda - Art 2030 taidetapahtuma tekee YK:n kestävän kehityksen tavoitteista taidetta

Agenda - Art 2030 värittää Töölönlahden ympäristöä taiteella ja tapahtumilla 19.–25. lokakuuta. Mukana on Herttoniemen nuorisotyöyksikön nuortenryhmä LABRA teoksellaan Pieniä maailmoja -statuskahvila. Teossarja on osa YK:n 75-vuotisjuhlatapahtumia. Jokaista Agenda 2030 tavoitetta vastaa yksi teos yhteensä 17 eri taiteilijan tai ryhmän esittämänä.

LABRA-ryhmä luo pieniä maailmoja ja merkittäviä kohtaamisia

Labra-ryhmän muodostavat Laura Ylinen, Kide Rinne, Tuvia Kaipainen ja Essi Saarikoski. Käsikirjoittaja Essi Saarikosken ja Laura Ylisen johdolla työryhmä on luonut immersiivisen kahvilakonseptin, joka sisältää teatteria, valo- ja äänitaidetta. Agenda 2030 -ohjelmateemat ovat eriarvoisuuden vähentäminen sekä ilmastoteot.

Astuessaan Pieniä maailmoja -statuskahvilaan saa asiakas itselleen sattumanvaraisen statuksen: vähätuloinen, keskituloinen tai hyvätuloinen. Status määrittelee teoksessa koettua, kohtaamisia ja sattumia. Käsikirjoittajat ovat ripotelleet tarinaan myös omia merkityksellisiksi kokemiaan sattumia. Kantava ajatus on, ettei yksilö aina pysty vaikuttamaan omaan elämäänsä: ihmiset eivät synny tasavertaisina eikä heillä ole samoja lähtökohtia. Elämänkohtaloihin vaikuttavat monenlaiset tapahtumat ja usein myös sattumat. Omilla tietoisilla valinnoillaan ihminen voi kuitenkin vaikuttaa sekä omaan että toisten ihmisten tulevaisuuteen.

Performanssivieras pääsee esityksen aikana itsekin pohtimaan elämäänsä vaikuttaneita merkityksellisiä sattumia ja kohtaamisia ja näitä voi halutessaan jakaa myös muille. LABRA-ryhmää tukevat Herttoniemen nuorisotyöyksikkö, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, nuorisopalvelut ja Helsingin kaupunki.

Labra-ryhmä: Pieniä maailmoja -statuskahvila

Aika: 24.–25.10.2020

Paikka: Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, 00530 Helsinki.

Esitysajat: 24.–25.10. klo 15–20 tasatunnein. Esityksen kesto noin 30 min.  Esityksiin on hyvä varata lippu. Varaa lippu tästä

Näytökseen mahtuu 10 katsojaa koronarajoituksista johtuen. Esiintyjät avustajineen noudattavat tarkkaa hygieniaohjeistusta. Tule paikalle vain terveenä, varaudu odottamaan ulkona esitystilaan pääsyä säästä riippumatta ja huomioi ettei tilassa ole mahdollista käyttää saniteettitiloja.

Esityksessä noudatetaan THL:n linjauksia, joiden mukaan jokaisen katsojan tulee varata mukaan kasvomaski esitykseen. Yleisölle annetaan lisäohjeita paikan päällä.

Instagram: @vapaa_labra

Tilaa näytös: Teos on tilattavissa. Ota yhteyttä: Essi Saarikoski (taiteilijaryhmän jäsen, tuottaja) +358 45 275 9297 essiannastiinasaarikoski@gmail.com

YK:n jäsenmaat sopivat vuonna 2015 kestävän kehityksen tavoitteista ja toimintaohjelmasta. Tämä toimintaohjelma Agenda 2030 tähtää kestävään kehitykseen, jossa otetaan tasavertaisesti huomioon ympäristö, talous ja ihminen.

Kuva: Iikka Ranta