Harakan taiteilijatalosta vapautuu työtila

Harakan saaren taiteilijatalosta vapautuu työhuone vuokrattavaksi. Taiteilijatalon huoneita vuokrataan ensisijaisesti helsinkiläisille kuvataiteilijoille ja käsityöläisille.

Vuokrattava huone on vapaa elokuusta alkaen ja vuokrasopimus tehdään viideksi vuodeksi. Lisätietoa tiloista ja saapumisesta löytyy Harakan saaren omilta verkkosivuilta. Työhuonetta voi hakea 15.6. mennessä vapaamuotoisella hakemuksella lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tiina.laukkanen@hel.fi.

Harakan Taiteilijatalossa työskentelee yli 30 eri taidealojen ammattilaista. Kulttuurikeskus on vuokrannut rakennuksesta työhuoneita helsinkiläisille ammattitaiteilijoille vuodesta 1989. Talon sisällä kohtaavat ainutlaatuisella tavalla eri taidemuodot ja taiteilijasukupolvet. Taiteilijoiden yhdistys Harakka ry. edistää taiteellista toimintaa saarella sekä organisoi saaren näyttelytoimintaa ja järjestää taidetapahtumia.

Taiteilijoille Harakan saari on paitsi inspiraation lähde ja runollinen teema, myös todellinen paikka arkisine ongelmineen ja oikkuineen. Useimpien työmatka saareen taittuu säitä uhmaten soutuveneillä ja kovimmilla pakkasilla työhuoneelle pääsee ainoastaan jalkaisin jään yli.

Harakan saari sijaitsee Helsingin keskustan läheisyydessä aivan Kaivopuiston edustalla, Särkän- ja Uunisaaren välissä. Puolustusvoimien käytössä ollut suljettu saari avattiin 1989 yleisölle ja nykyään se on suosittu kaupunkilaisten virkistysalue. Harakan saari tarjoaa sekä ainutlaatuisen retkikohteen, työtiloja taiteilijoille ja käsityöläisille, elämyksiä taide- ja luontonäyttelyiden muodossa että kokoustiloja sellaista etsiville.