Vuosaareen uusi lukio: porrastettuun rakennusmassaan sijoitetaan mm. oleskelupihoja istutuksineen, aurinkokeräimiä ja viherkatto. Kuva: Vestas Architects

Vuosaaren lukiolle rakennuslupa

Vuosaaren lukio on saanut rakennusluvan. Metroaseman ja urheilutalon väliin osoitteeseen Mosaiikkiraitti 2 nousee noin 900 opiskelijan koulurakennus, joka tarjoaa tiloja lukion toiminnan lisäksi esimerkiksi taiteen perusopetukselle sekä kaupunkilaisten vapaa-ajan käyttöön.

Kokoontumistiloina toimivat ensimmäisen kerroksen monitoimisali sekä ravintola ja niihin liittyvät aulatilat.

Talon porrastetussa rakennusmassassa on hyödynnetty kattotasanteita oleskelupihoina istutuksineen. Ylimmällä vesikattotasolla on aurinkokeräimiä ja viherkatto. Rakennuksen julkisivuverhous on ruskean ja harmaan sävyistä tiiltä.

Vuosaaren uuden lukion rakentaminen on jo käynnistynyt valmistelevilla töillä. Työmaa on aidattu, työmaakopit asennettu paikoilleen ja maankaivuutyöt ovat käynnissä. Paalutustyöt koulutontilla alkavat maanantaina 8. heinäkuuta ja rakennusluvan saamisen myötä alkavat myös anturoiden valutyöt. Elementtien asennukset käynnistyvät alkusyksystä.

Vuosaaren uusi lukio on Helsingin ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettava koulu.

Vuosaaren lukio on Helsingin ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettava koulu. Kaupunki allekirjoitti huhtikuun lopulla sopimuksen YIT Suomi Oy:n ja Caverion Suomi Oy:n kanssa lukion toteuttamisesta. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa. Rakennus valmistuu kesällä 2021. Tämän jälkeen Caverion vastaa 20 vuotta kiinteistön huollosta ja kunnossapidosta sekä tavoitteen mukaisesta energiankulutuksesta.

Kuvat: Verstas Architects