Katutyömaa ja ohikulkija kadulla

Mikä on Helsingin paras katutyömaa? Seuraa Vuoden katutyömaa -kisan palkintojenjakoa Helsinki-kanavalla 8. lokakuuta!


Helsingin kaupungin järjestämä Vuoden katutyömaa -kilpailu huipentuu perjantaina 8.10. kello 9-10 kaupungintalolla järjestettävään palkitsemistilaisuuteen. Tilaisuus striimataan Helsinki-kanavalle.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki avaa tilaisuuden ja palkitsee voittajat. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja katutöiden kehittämisestä niin kaupungin, urakoitsijan kuin kadunkäyttäjien näkökulmasta. Puhujina ovat tekninen johtaja Kari Pudas Helsingin kaupungilta, maankäytön suunnittelun ja liikenteen johtava asiantuntija Tiina Pasuri Helsingin seudun kauppakamarista ja toiminnanjohtaja Panu Tuominen Infra Uusimaa ry:stä.

Seuraa lähetystä Helsinki-kanavalla

Paras katutyömaa valitaan kadun käyttäjien näkökulmasta

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Vuoden katutyömaa -kilpailun tavoitteena on etsiä esimerkillisiä työmaita ja jakaa hyviä käytäntöjä rakennusalan toimijoiden kesken. Kilpailu on osa Helsingin kaupungin katutöiden kehittämishanketta.

Kaupunkilaiset saivat ehdottaa kisaan omia suosikkityömaitaan, jossa asiat toimivat heidän mielestään erityisen hyvin. Myös infra-alan toimijat ovat voineet ehdottaa omia työmaitaan mukaan kilpailuun.

Parhaat työmaat valitsee yleisöäänet huomioiden arviointiraati, johon kuuluvat Helen Oy, Rakli, Infra ry, Ficom, Invalidiliitto, Helsingin seudun kauppakamari, HSY, Ilmarinen, HSL ja Helsingin kaupunki. Työmaita arvioidaan kolmessa eri kategoriassa: kiinteistötyömaat, suuret katutyömaat ja pienet katutyömaat.

Raati arvioi muun muassa väliaikaisia liikennejärjestelyjä, esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, viestintää ja yleisvaikutelmaa. Tarkastelussa ovat kadun käyttäjien eli asukkaiden, liikkujien ja toimijoiden kokemus sekä työmaan vaikutukset ympäristöön. Kilpailussa ei arvioida itse rakentamis- tai korjaustoimintaa, työmaan sisäistä turvallisuutta tai työmaiden kestoa.

Arviointiraati tutustui kesän ja syksyn 2021 aikana kilpailussa mukana oleviin työmaihin vierailujen ja työmailta saatujen aineistojen avulla. Arviointityössä olivat aktiivisesti mukana Helsingin kaupungin katutöiden laaduntarkkailijat.

Kuva: Henna Inkinen / Helsingin kaupunki