Opaskartta kiertoreitistä.

Verkkosaaren tilapäiset liikennejärjestelyt jatkuvat kevääseen

Katso kartta suurempana

Verkkosaaren alueen esirakentaminen etenee Kalasataman pohjoisosassa. Alueen liikennejärjestelyt muuttuivat heinäkuussa, ja ne ovat voimassa aiemmin ilmoitettua kauemmin 31.5.2021 saakka. Kyläsaarenkadulle voi ajaa Hermannin rantatieltä vain Kyläsaarenkadun risteyksen kautta. Rakentaminen vaikuttaa myös kävelyn ja pyöräilyn reitteihin.   

Verkkosaaressa on käynnissä vuosia kestävä rakennusurakka, joka sisältää esirakentamisen lisäksi katujen, kunnallistekniikan ja rantamuurin rakentamista sekä merialueen ruoppausta. Urakan yhteydessä kunnostetaan myös pilaantunutta maata. Kunnostamisesta voi aiheutua paikallisia hajuhaittoja kaivutyön yhteydessä.

Kävely ja pyöräily

Kävelyn ja pyöräilyn kiertoreitti kulkee Hermannin rantatien länsipuolella Verkkosaarenkadun ja Vanhan talvitien välillä.

Kävellen ja pyöräillen pääsee Agroksenkujaa pitkin Kyläsaarenkadulle. Osa suojateistä on suljettu ja kävely- ja pyörätie on käytössä vain toisella puolella katua.

Ajoneuvoliikenne

Hermannin rantatien ja Agroksenkujan risteys suljettiin liikenteeltä heinäkuussa. Ajoneuvoliikenne on ohjattu Kyläsaarenkadulle Hermannin rantatien ja Kyläsaarenkadun risteyksen kautta.

Verkkosaaresta 3600 asukkaan uusi alue

Verkkosaaren alueen katujen ja kunnallistekniikan, kuten viemäröinnin, vesijohtojen, kaukolämmön, sähköjohtojen ja datakaapelien rakentaminen kestää näillä näkymin syksyyn 2022. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa vuoden 2022 lopussa tai vuoden 2023 alussa. Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueella 2024.

Verkkosaaren pohjoisosaan rakennetaan asuntoja 3600 asukkaalle. Alueen urakoitsijana toimii GRK Infra Oy.