Lumitöitä Kalliossa vuonna 2019

Väliaikaiset pysäköintialueet avattu Hietalahdentorille ja Kampintorille

Helsingin kaupunki on ottanut erikoistoimia käyttöön viime viikon runsaiden lumisateiden puhdistustöitä nopeuttamaan.  Hietalahdentorille ja Kampintorille on perustettu väliaikaiset pysäköintialueet.

Väliaikaiset pysäköintialueet on tarkoitettu alueen asukaspysäköintitunnuksella varustetuille autoille.

Hietalahdentorilla on noin 80 paikkaa ja Kampintorilla noin 15 paikkaa.

Kaupunki selvittää, onko muita alueita mahdollista avata väliaikaisiksi pysäköintialueiksi. Aiempina lumitalvina käytössä olleita paikkoja on varattu muuhun käyttöön muun muassa koronan vuoksi.

Kadunhoitotietoa siirtokehotuksilla ja tekstiviestillä

Katujen putsaaminen on sitä nopeampaa, mitä vähemmän niiden varsille on pysäköity autoja. Helsinki pyytää kaupunkilaisia seuraamaan siirtokehotuksia.

Asukkaiden on nyt hyvä seurata aktiivisesti ajoneuvojen siirtokehotuksia ja siirtää autonsa, jotta auraaminen onnistuu. Siirtokehotuksia voi seurata myös verkossa tai ne voi tilata tekstiviesteinä osoitteesta http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/

Pysäköintihalliin alennusta asukaspysäköintitunnuksella

Monet kantakaupungin pysäköintihallit myöntävät alennusta asukaspysäköintitunnuksella.

Alennusta myöntävissä halleissa voi pysäköidä 90 eurolla kuukaudessa arkisin kello 16–09 ja viikonloppuisin ilman aikarajoitusta. Arkisin kello 9–16 voimassa on normaali tuntiveloitushinta, mutta kokonaishinta tältä seitsemältä tunnilta nousee enintään 18 euroon. Asukaspysäköintitunnus oikeuttaa alennukseen yhdelle autolle yhdessä pysäköintihallissa.

Miten saat alennuksen pysäköintihalliin?

Jos haluat alennuksen pysäköintihalliin, ota yhteyttä kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu tarkistaa, että olet oikeutettu alennukseen ja välittää tietosi 1–2 vuorokauden sisällä pysäköintihalliyritykselle.

Tämän jälkeen voit tehdä sopimuksen pysäköintihalliyrityksen kanssa alennuksen saamiseksi. Sopimus tehdään vähintään kolmeksi kuukaudeksi ja enintään vuodeksi.

Tällä hetkellä seuraavat Aimo Parkin hallit myöntävät alennusta: Finlandia, Iso Erottaja, Pikku Erottaja, Kasarmitori, Tilkka ja kaksi hallia Vallilassa. Alennusta myöntää myös EuroParkin P-CityForum.

Kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelu
Puh. 09 310 22111 (ma–to 8.15–16 ja pe 12–15)
Palvelupiste: Työpajankatu 8 (suljettu 31.1.2021 asti)
Normaalisti avoinna: ma-ti 8.15–12 ja ke–pe 12–15

Palautteiden käsittelyssä ruuhkaa

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta (hel.fi/palaute). Runsas lumentulo on ruuhkauttanut tällä hetkellä kaupunkiympäristön asiakaspalvelun.  Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan säätilanteen mukaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja katujen talvikunnossapidosta: hel.fi/lumi