Kuvakaappaus hakemuksesta. Kuvassa voi valita alueen, kaupunginosan, talotyypin ja huoneluvun.

Uusi Ara-vuokra-asuntohakemus ja keskinäisen asunnonvaihdon hakemus on avattu

Kaupungin vuokra-asuntohakemukset uudistuvat. Uusi Ara-vuokra-asuntohakemus ja asunnonvaihtajille tarkoitettu keskinäisen vaihdon hakemus on avattu. Samalla avautui uusi sähköinen vuokra-asunnon haun palvelu.

Hakemus Ara-vuokra-asuntoon ja hakuohjeet

Keskinäisen asunnonvaihdon hakemus ja hakuohjeet

Voit tarkastella, muokata ja vahvistaa asuntohakemuksia vuokra-asunnon haun palvelussa

Uudistuksen myötä asuntohakemuksen jättäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Myös mahdollisen kanssahakijan tulee vahvasti tunnistautua ja vahvistaa hakemus hakemuksen lähettämisen jälkeen. Asuntohakemus on mukana asukasvalinnoissa vasta vahvistamisen jälkeen.

Jos sinulla tai kanssahakijalla ei ole mahdollisuutta tunnistautua vahvasti mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksin, tulee teidän tulla tunnistautumaan vuokra-asunnon haun neuvontaan osoitteessa Työpajankatu 8.

Asunnonvaihtajille on nyt kaksi eri asuntohakemusta. Vapautuvaa asuntoa hakevat täyttävät Ara-vuokra-asuntohakemuksen. Esimerkiksi uudiskohteita haetaan näin. Asunnonvaihtokumppanin kanssa asuntoa vaihtavat taas täyttävät keskinäisen vaihdon hakemuksen.

Uudistuksen myötä siirrymme pois Helsingin kaupungin asiointi.hel.fi:stä. Jos sinulla on voimassa oleva asuntohakemus sähköisessä asioinnissa, pääset muokkaamaan sitä 4.11. asti. Vanhan asuntohakemuksen voi myös jättää 4.11. asti. Ohjeet vanhan hakemuksen jättämiseen.

5.-18.11. vanhaa asuntohakemusta pääsee tarkastelemaan, mutta ei täyttämään tai muokkaamaan. Kaikki asuntohakemukset vanhenevat 18.11., jonka jälkeen ne eivät enää näy sähköisen asioinnin asiointikansiossa.

Huomioithan, että palvelussa voi esiintyä ruuhkaa, kun uudet asuntohakemukset on avattu. Sinulla on 18.11. asti aikaa jättää uusi asuntohakemus. Uuden asuntohakemuksen täyttämisessä ei siis ole kiire, voit hyvin jatkaa hetken asunnonhakua vanhalla asuntohakemuksella.