Kansalaistorin uudenvuoden lastenjuhlien ilotulitus. Kuva: Mika Lappalainen.

Uudenvuoden vastaanotto Kansalaistorilla muuttaa keskustan liikennejärjestelyjä 31.12.2019

Helsingin kaupungin uudenvuodenjuhla järjestetään tänä vuonna Kansalaistorilla. Liikennejärjestelyt muuttuvat Kampin sekä Etu- ja Taka-Töölön alueella. Tapahtumayleisöä pyydetään saapumaan paikalle joukkoliikennettä käyttäen tai jalan.


Avaa kartta isompana.

Autoliikenne

Tapahtuma aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä erityisesti autoliikenteessä 31.12.2019 klo 22–01.30.

  • Eero Erkon katu on suljettuna ajoneuvoliikenteeltä klo 15 alkaen.
  • Töölönlahdenkatu, Pohjoinen Rautatiekatu (välillä Mannerheimintie – Arkadiankatu) ja Postikuja suljetaan viimeistään kokonaan viimeistään klo 22 alkaen.
  • Mannerheimintie välillä Arkadiankatu – Eteläinen Hesperiankatu ja Töölönlahdenkatu suljetaan autoliikenteeltä kokonaan viimeistään klo 22 alkaen.
  • Mannerheimintietä etelään kulkeva liikenne ohjataan Pohjoisen Hesperiankadun kautta Runeberginkadulle.
  • Eteläisen Hesperiankadun ja Arkadiankadun välisiltä sivukaduilta ei myöskään pääse kääntymään Mannerheimintielle.
  • Huolto- ja tontilleajo tapahtuu Runebergin- ja Pohjoisen Hesperiankadun kautta.

Järjestäjä pyytää alueen toimijoita ja asukkaita huomioimaan, että suljetuista katuosuuksista ja suurista ihmismääristä johtuen autolla ei pääse rajoitetulle alueelle tai alueelta pois noin klo 22–01 välisenä aikana. Pyydämme ystävällisesti ennakoimaan liikkumiseen aiheutuvan häiriön.

Liikennejärjestelyissä huomioidaan pelastusajoneuvojen pääsy tapahtuma-alueen lähiympäristöön. Mannerheimintie avataan uudelleen liikenteelle 1.1.2020 klo 01.30 mennessä.

Paikalla on liikenteenohjaajia. Lisätietoja poikkeusliikennejärjestelyistä liitteenä olevasta kartasta.

Jalankulku ja pyöräily

Suurin osa autoliikenteeltä suljetuista katuosuuksista pysyvät avoimina kevyelle liikenteelle. Juhlijoita opastetaan saapumaan Kansalaistorille Mannerheimintien puolelta joko Musiikkitalon ja Kiasman välistä tai Töölönlahdenkatua pitkin. Alueelle pääsee myös Elielinaukiolta Töölönlahdenkatua pitkin. Eero Erkon kadulla jalankulku ja pyöräily on estynyt 31.12. kello 15 alkaen.

HUOM. Jalankulku Linnunlaululta Töölönlahden puistoon suljetaan kokonaan 31.12. klo 17–01. Linnunlaululle asetetaan kyltitys, aidat sekä liikenteenohjaaja, joka ohjaa yleisöä poikkeusreitille.

Bussiliikenne

Elielinaukion bussiterminaali on pois käytöstä 31.12. klo 22.00–01.30. Suurin osa linjoista siirtyy poikkeusjärjestelyjen ajaksi ajamaan Mäntymäen kentälle, joka on varattu tapahtuman ajaksi bussiliikennettä varten.

Lisätietoja bussiliikenteen poikkeusjärjestelyistä sekä tarkemmat julkisen liikenteen aikataulut löytyvät www.hsl.fi.

Raitiovaunuliikenne n. klo 22 – 01.30

Mannerheimintien ollessa suljettuna linjat 4 ja 10 ajetaan Runeberginkadun ja Arkadiankadun kautta.

Lisäliikenne

Bussiliikenteessä, metrossa, lähijunaliikenteessä sekä osalla raitiovaunulinjoja ja metron liityntälinjoja on tihennettyä yöliikennettä ja lisälähtöjä. Julkisen liikenteen poikkeusjärjestelyt päivitetään HSL:n verkkosivuille www.hsl.fi ja mobiilisovellukseen.

Lisätiedot:

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/591282941675228/606291203507735/

Lasten uusivuosi: https://www.facebook.com/events/450316338961385/