Tutustu kaavoihin ja suunnitelmiin verkossa ja tilaisuuksissa

Helsingin kaupunkisuunnittelusta kertova vuoden 2020 suunnittelu- ja kaavoituskatsaus löytyy osoitteesta hel.fi/suunnittelukatsaus. Katsaus sisältää tietoa etenkin ajankohtaisista kaavoitushankkeista sekä puistoihin ja viheralueisiin liittyvistä suunnitelmista.

Monista kaupunkiympäristöön liittyvistä suunnitelmista löytyy tietoa myös Helsingin karttapalvelusta. Sieltä löytyvät esimerkiksi kaavoihin liittyvät dokumentit, aikataulut ja yhteystiedot.

Tervetuloa asukastilaisuuksiin

Kaupunkiympäristön kehittämiseen liittyviin suunnitelmiin voi tutustua osallistumalla Uutta Helsinkiä -tilaisuuksiin. Niissä käsitellään vuorotellen eri alueiden suunnitelmia.

Korona-tilanteen vuoksi fyysisiä tilaisuuksia on jouduttu perumaan, ja tilalle kehitetään sähköisiä vaihtoehtoja. Vielä ei ole tiedossa, järjestetäänkö syksyn Uutta Helsinkiä -tilaisuudet perinteisinä tapahtumina vai sähköisesti:

  • 30.9.2020 Uutta kantakaupunkia
  • 28.10.2020 Uutta Keski-Helsinkiä
  • 16. - 19.11.2020 Uutta Kaakkois- ja Itä-Helsinkiä
  • Uutta Pohjois-Helsinkiä: alustava ajankohta marraskuu

Tilaisuuksien yksityiskohdista kerrotaan syksymmällä osoitteessa hel.fi/suunnitelmat. Siellä ilmoitetaan myös muista tulevista Uutta Helsinkiä -tilaisuuksista.

Tilaa suunnitelmat sähköpostiin

Suunnitelmavahti-palvelu on helppo tapa seurata erilaisten kaupunkiympäristöön liittyvien suunnitelmien etenemistä. Palvelusta saa sähköpostiin ilmoituksen, kun nähtäville tulee suunnitelmia, joista voi kertoa mielipiteensä tai jättää muistutuksen. Suunnitelmavahti ilmoittaa myös suunnitteluun liittyvistä asukastilaisuuksista.

Suunnitelmavahdin voi tilata ilmaiseksi käyttöönsä osoitteessa hel.fi/suunnitelmavahti.

Joitakin suunnittelu- ja rakentamishankkeita voi seurata myös tilaamalla uutiskirjeitä.

Kuva: Ioannis Koulousis / Helsinki Marketing