Töölönlahden puisto kuvattuna ilmasta.

Töölönlahden puiston väliaikaisen pyörätien rakentaminen alkaa tällä viikolla

Töölönlahden puistoon rakennetaan väliaikainen pyörätie. Työ alkaa 11.1. alkavalla viikolla. Nykyinen kävely- ja pyörätie on käytössä normaalisti ensi huhtikuuhun saakka. Rakentaminen ei vaikuta sillä liikkumiseen joitakin lyhyitä poikkeuksia lukuun ottamatta.


Väliaikainen reitti tehdään Pikku-Finlandian eli Finlandia-talon väistötilan rakentamisen vuoksi, ja se on käytössä vuoteen 2024 saakka. 


Nykyinen kävely- ja pyörätie on käytössä normaalisti, sillä työmaa rajoittuu pääosin aidatulle puistoalueelle. Nykyiselle kävely- ja pyörätielle sijoittuvat työt pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti työalueet aidaten. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan tällöin työmaan vierestä. Töölönlahden leikkipuisto on käytettävissä normaalisti rakentamisen ajan.


Työmaaliikenne kulkee Karamzininrannan kautta Töölönlahdenkadulle. Liikenteenohjaajat ovat paikalla kuorma-autojen tullessa ja lähtiessä työmaalta.


Väliaikainen pyörätie on suunniteltu kaupungin baanaohjeiden mukaisesti. Pyörätien leveys on 3,5 metriä, ja se päällystetään väriasfaltilla. Pyörätie valaistaan. Pyörätie on sovitettu puistoon niin, että siihen tarvitsee tehdä vain vähäisiä muutoksia.

Väistötila Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa, kun väliaikainen pyörätie on valmis. Kävely- ja pyörätie palaa takaisin paikalleen Finlandia-talon perusparannuksen valmistumisen ja Pikku-Finlandian siirron jälkeen.

Klikkaa kuva suuremmaksi.