Tietoa Malmin sairaalan rakennuksen 2 palveluista korjausten alkaessa

Malmin sairaalan rakennuksessa 2 (Talvelantie 6) alkaa 15.10. korjaustöitä, jotka vaikuttavat sairaalan palveluihin. Päivystys toimii normaalisti. Päivystyksen potilaat otetaan vastaan koko ajan Malmin sairaalassa.

Sairaalan sisäänkäynnit säilyvät ennallaan. Korjaustyöt tehdään rakennuksen sisällä työmaa-alueeksi rajattu alue kerrallaan. Tästä syystä ne eivät vaikuta pysäköintipaikkoihin ja kulkureitteihin sairaalan ulkopuolella.

Rakennustyöt eivät koske Malmin terveysaseman ja hammashoitolan rakennusta.  

Päivystys
Päivystys toimii normaalisti. Päivystyksen potilaat otetaan vastaan koko ajan Malmin sairaalassa.

Päivystyspoliklinikka palvelee kiireellistä apua tarvitsevia potilaita terveysaseman ollessa kiinni. Malmin päivystyspoliklinikka palvelee ensisijaisesti yli 16-vuotiaita itäisen, kaakkoisen, koillisen ja pohjoisen Helsingin asukkaita. Kiireellisessä tilanteessa hoitoa annetaan asuinpaikasta riippumatta. 

Laboratorio
Laboratorio palvelee maanantaista 14.10.2019 alkaen sairaalan sisääntulokerroksen B-siivessä entisissä sisätautipoliklinikan tiloissa. Muuttoaikana 11.10.–16.10. syntyviä mahdollisia jonoja voi välttää hakeutumalla näytteenottoon HUSLABin muihin toimipisteisiin. Lähetteet ovat voimassa kaikissa HUSLABin toimipisteissä. Laboratorio on avoinna muuton ja väistöajan kuten tavallisesti eli vuoronumerolla ma–pe klo 8.00–14.45 ja ajanvarauksella ma–pe klo 7.00– 14.45.

Röntgen
Röntgenissä tehdään perusröntgentutkimuksia vain sairaalan omille potilaille sekä päivystyspotilaille, joilla on lähete luuston perusröntgentutkimukseen murtumaepäilyn vuoksi. Muut potilaat ohjataan perusröntgentutkimuksiin toisiin HUS Kuvantamisen toimipisteisiin.

Ajanvarauksella tehtävät tutkimukset on siirretty pääosin muualla tehtäväksi. Ultraäänitutkimuksia ja tietokonetomografioita tehdään edelleen Malmilla. Potilaat saavat tiedon tutkimuspaikasta ajanvarauskirjeissä tai ajanvarauksen yhteydessä.

Sisätaudit
Malmin sisätautien poliklinikka toimii lokakuusta 2019 lähtien Herttoniemessä osoitteessa Siilikuja 1 (Herttoniemen entinen terveysasema).

Apuvälinepalvelu
Malmin apuvälinepalvelu muuttaa Laakson sairaalaan 1.11.2019. Jatkossa Helsingin apuvälinepalvelut löytyvät Laakson sairaalan toimipisteestä, joka on avoinna arkipäivinä klo 8–16 ja ke klo 8–18.

Apuvälineiden lainaus ja ortroosipoliklinikka
Lääkärinkatu 8 S, rakennus 4, 1. kerros
Puhelinpalvelu 09 310 47589, ma–pe klo 9–15

Apuvälineiden palautus ja huolto
Lääkärinkatu 8 V, rakennus 4, pohjakerros
Puhelinpalvelu 09 310 46 837, ma–pe klo 9–12

Lattioiden kuivatus ja korjaus alkamassa

Malmin sairaalan rakennuksen 2 lattioiden betonilaatoissa havaittiin kosteutta vuonna 2016. Koekorjausten ja koekuivatusten valmistuttua sairaalarakennuksen korjaustyöt alkavat 15.10.2019.

Rakennuksen korjauksista vastaa Helsingin kaupunki. Kaikilla alueilla, joissa betonin kosteus on liian suuri, lattia kuivataan ja lattiamateriaali vaihdetaan. Materiaalien ominaisuuksien vertailu ja materiaalivalinta ovat käynnissä.

Koekuivatusten ja -korjausten perusteella yhden kerroksen betonilattioiden kuivatukseen voi mennä pisimmällään vuosi. Lattian pintamateriaalin valinnalla voidaan vaikuttaa kuivatusajan pituuteen.

Tehtyjen sisäilmatutkimusten perusteella muovimaton alta mitatulla kosteudella ei ole todettu olevan vaikutusta sairaalan sisäilmaan. Betonilaattojen kosteus on heikentänyt lattiamattojen kiinnittymistä alustaan.

Malmin sairaalan rakennus 2 valmistui vuonna 2014.

Uutinen sisätautien poliklinikan muutosta

Malmin sairaalan korjaustyöt vaikuttavat sairaalan palveluihin
JAA