Rakennustyöt Tervapääskynpuistossa.

Tervapääskynpuiston leikkialue kunnostetaan Tapaninvainiossa

Tapaninvainiossa sijaitsevan Tervapääskynpuiston leikkialue ja -välineet uusitaan. Puisto on osittain pois käytöstä rakentamisen aikana. Eri-ikäisille lapsille suunnattujen leikkivälineiden lisäksi alueelle tulee muun muassa pienten lasten pyörärata ja skuuttialue. Uusittu puisto palvelee lasten lisäksi aikuisia, sillä sinne tulee ulkoliikuntavälineitä.

Tervapääskynpuistoon rakennetaan leikkipaikat pienille ja isoille lapsille uusine leikkivälineineen. Pienille lapsille tulee muun muussa keinuja, kiipeilytelineitä sekä hiekkalaatikko. Isommille lapsille perustetaan pieni seikkailumetsä, johon tulee kiipeily- ja tasapainorata.

Leikkialueet säilyvät entisillä paikoillaan, eikä niitä aidata. Leikkivälineiden turva-alustana käytetään kumiturva-alustaa ja turvahaketta. Urakan yhteydessä parannetaan myös puiston valaistusta sekä lisätään penkkejä.

Tervapääskynpuistossa on toiminut aiemmin leikkipuisto Tervapääsky. Leikkipuiston käytössä ollut rakennus on purettu, sillä leikkipuiston toiminta on loppunut. Puretun rakennuksen alla olleeseen maahan muovataan kumpare, johon istutetaan puita ja pensaita.

Uusitussa puistossa voi liikkua ja leikkiä monipuolisesti

Valmistuessaan uusittu Tervapääskynpuisto tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen leikkiin ja liikuntaan. Puistossa olevan hiekkakentän pohjoisosaan rakennetaan asfaltoitu korinpallon heittelypaikka, jonka lisäksi kentän sivustalle tehdään pyörärata pienille lapsille.

Aiemmin leikkipuisto Tervapääskyn käytössä ollut kahluuallas muutetaan pienten lasten skuuttausradaksi, koska alueella ei ole enää valvontaa vesileikkien varalle. Skuuttiradan rakentamisessa hyödynnetään kahluualtaan pohjarakenteita.

Aikuisia palvelee puiston eteläosaan Laululinnuntien varrelle rakennettava kuntoilupaikka, johon tulee ulkokuntoilulaitteita.

Tervapääskynpuisto on osittain pois käytöstä rakentamisen aikana. Työskentelyalueet on rajattu selkeästi työmaa-aidoin. Työt Tervapääskynpuistossa ovat käynnistyneet kesäkuussa 2022 ja tavoitteena on, että puisto valmistuu käyttäjilleen viimeistään kesäkuussa 2023. Urakoitsijana toimii Stara.