Kartta reiteistä Telakkakadun työmaalla.

Telakkakadun työmaan kiertoreitillä muutoksia keskiviikosta 25.9. lähtien

Avaa kartta suurempana tästä.

Telakkakadun peruskorjaus etenee ja työmaa-alue laajenee Punavuorenkadun ja Merimiehenkadun väliselle osuudelle. Muutokset järjestelyihin tehdään keskiviikkona 25.9. aamuruuhkan jälkeen.

Punavuorenkatu aukeaa liikenteelle ja Telakkakadun kiertoreitti siirtyy käyttämään sitä. Samalla yhteys Merimiehenkadulta Telakkakadulle poistuu käytöstä.

Kiertoreitti Hietalahdenrannasta kulkee jatkossa Punavuorenkadun, Perämiehenkadun, Tehtaankadun ja Munkkisaarenkadun kautta. Muutos liikennejärjestelyihin tulee voimaan keskiviikkona 25.9.2019 klo 09:00 jälkeen.

Myös Telakkakadun jalkakäytävä otetaan työmaakäyttöön Punavuorenkadun ja Merimiehenkadun välillä. Lyhin korvaava jalankulun reitti kulkee Punavuorenpuistikon kautta.

Työt ovat edenneet mittavalla työmaa-alueella

Työt etenevät nyt Telakkakadun työmaalla aikataulussa, vaikka alkuvuonna erilaiset vaikeudet, kuten työmaalle tulvinut merivesi, viivästyttivät töitä. Urakoitsija onkin tehnyt lujasti töitä, ja alkuvuoden viivästys on saatu kirittyä kiinni.

Kiskotyöt ja raiteet risteysalueilla valmistuvat aikataulussa Pursimiehenkadun, Telakkakadun ja Tehtaankadun välillä ja raitiolinja 1 pääsee palaamaan reitilleen 30.9. alkavalla viikolla.

Lisäksi valmis raidelinja nousee jo Telakkakadulla kohti Speranskintietä, vaikka viimeistelytöitä tehdään vielä ensi vuoden puolella. Speranskintien ja Telakkakadun risteys on tarkoitus palauttaa käyttöön vielä loppuvuoden aikana.

Telakkakadun urakassa katuja saneerataan ja pyöräyhteyksiä parannetaan

Telakkarannan alue muuttuu satama-alueesta uudeksi asumisen ja työpaikkojen alueeksi. Samalla Telakkarannan katuja korjataan, katujen alaista kunnallistekniikkaa uusitaan ja pyöräily-yhteyksiä parannetaan. Raitiotietä jatketaan Bulevardilta Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta Hernesaarenrantaan.

Mittava urakka-alue kattaa Hietalahdenrannan välillä Bulevardi – Punavuorenkatu, Telakkakadun ja Eiranrannan välillä Telakkakatu−Hylkeenpyytäjänkatu.