Pyöräilijöitä talvella Baanalla. Kuva Aki Antinkaapo.

Talvi tulee, jatketaan pyöräilyä!

Helsinki tukee Pyöräliiton Pyöräilytalvi-kampanjaa, joka muistuttaa 15.–19.11.2021 kaikkia siitä, ettei pyöräily talvellakaan ole mitenkään erikoista tai vaativaa. Päinvastoin – pyöräily on nopein ja hauskin tapa liikkua myös lämpötilan pudottua ja päivien pimennyttyä. Nappaa talteen parhaat vinkit talvipyöräilyyn ja kuuntele aiheeseen liittyvää podcastia!

Pyöräilytalvi-kampanja painottaa talvipyöräilyn mutkattomuutta ja kannustaa ihmisiä kulkemaan pyörillä ympäri vuoden. Samalla kampanja tarjoaa vinkkejä, joilla ottaa talvella pyöräilystä ilo irti. Ei siis monimutkaisteta asioita, vaan jatketaan polkemista.

Kuuntele juttusarjaa Pyöräilytalvi-podcastia talvipyöräilystä. Podcastissa pohditaan, miten tehdään parempia pyöräilykaupunkeja ympärivuotisesti. Juttusarjassa on mukana juttelemassa aiheesta myös Helsingin pyöräilykoordinaattori Oskari Kaupinmäki.

Vinkkejä talvipyöräilyyn

Hanskat käteen, pipo päähän ja menoksi! Suomen ilmastoon tottunut ei tarvitse erityisosaamista pukeutuakseen talvella. Normaali talvipukeutuminen riittää loistavasti. Jatka pyöräilyä läpi talven, ja pääset nauttimaan ulkoilmasta, hyvästä olosta sekä liikennemuodosta vailla vertaa.

Muista valot pimeällä pyörän eteen ja taakse. Pyöräliiton paikallisyhdistykset ja paikalliset kumppanit järjestävät tempauksia eri puolilla Suomea ja jakavat mm. led-lamppuja valottomille pyöräilijöille Kansalaistorilla Helsingissä tiistaina 16.11. klo 16, lisätietoa tapahtumasivulta. Lue lisää  vinkkejä talvipyöräilyyn.