Puistolan Suuntimopuistoon suunnitteilla koulu- ja päiväkotitiloja sekä monitoimitalo

Helsingin kaupunki suunnittelee Puistolan Suuntimopuistoon koulu- ja päiväkotitiloja. Myöhemmin Suuntimopuistoon tulisi myös nuorisotiloja ja kirjasto. 

Kaupungin tavoitteena on, että koulu- ja päiväkotitilat ovat käytössä viimeistään tammikuussa 2021. 

Tilat toimivat ensin Maatullin ala-asteen ja päiväkoti Mintun väistötilana vuosina 2021–2024, kunnes Kimnaasipolulle valmistuu uusi rakennus. Kimnaasipolun uudisrakennukseen saadaan tiloja yhtenäiselle 1–9. luokkien peruskoululle, päiväkoti Mintulle ja Neilikalle sekä leikkipuisto Tapulille. 

Vuosina 2024–2026 Suuntimopuiston tilojen käyttäjä olisi Puistolan peruskoulu, jonka oma koulurakennus joko peruskorjataan tai korvataan uudisrakennuksella. Puistolan peruskoulun uusissa tai korjatuissa tiloissa Koudantiellä toimivat jatkossa koulun lisäksi päiväkoti ja leikkipuisto Nurkka. 

Suunnitelmana on, että vuonna 2026 Suuntimopuiston tiloihin muuttavat pysyvästi Puistolanraitin ala-aste sekä nykyiset päiväkodit Klaara ja Vihtori. Samalla koulusta tulee yhtenäinen 1–9. luokkien peruskoulu. 

Suuntimopuistoon myös nuorisotiloja ja kirjasto 

Koulu- ja päiväkotitilojen lisäksi Suuntimopuiston tiloja on tarkoitus laajentaa monitoimitaloksi. Tarkoituksena on, että taloon voi muuttaa Puistolan kirjaston, Tapulikaupungin kirjaston ja Tapulikaupungin nuorisotalon toiminta. 

Alueen tiloja on tarkasteltu kokonaisuutena 

Idea uudesta monitoimitalosta syntyi, kun kaupunki tarkasteli tilatarpeita Puistolan, Heikinlaakson ja Tapulikaupungin alueella laajana kokonaisuutena vuonna 2018. Tilatarkastelun aineistot löytyvät kaupungin verkkosivuilta

Suuntimopuisto valikoitui rakennuspaikaksi muun muassa keskeisen sijaintinsa vuoksi. Alueelle on hyvät yhteydet sekä Puistolan että Tapulikaupungin suunnalta, ja se sijaitsee Puistolan rautatieaseman vieressä. Paikka valikoitui yhteistyössä kaavoituksen sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa ja asukasyhteistyön tuloksena. Osa puistosta on tarkoitus jättää puistokäyttöön. 

Suuntimopuiston sijainti (Helsingin karttapalvelu)