Makasiinipuiston uudella leikkitelineellä oli hulinaa jo viikkoa ennen varsinaisia avajaisia.

Suomen suurin verkkokiipeilyteline ja Oodin ulkoleikkipaikka avataan

Suomen tiettävästi suurimman verkkokiipeilytelineen ja leikkipuisto Lorun uuden ulkoleikkipaikan avajaisia vietetään maanantaina 8. heinäkuuta kello 10-11 Makasiinipuistossa.

Leppoisassa kesätapahtumassa juhlitaan Makasiinipuiston valmistumista ja kaupungin ainutlaatuisia leikkipuistoja. Tapahtuma on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden avausjuhlaa.

Leikkiteline avataan juhlallisesti käyttöön leikkaamalla siihen kiedottu punainen satiininauharusetti auki. Lasten ja aikuisten toivotaan osallistuvan pitkän nauhan purkamiseen telineen ympäriltä, jotta lapset pääsevät kunnolla kokeilemaan tuliterän leikkipaikan haasteita. Oodin ja ympäristön muotokieleen sulautuvan telineen on suunnitellut maisema-arkkitehti Yrjö Ala-Heikkilä.

Avausseremonian jälkeen leikkipuisto Lorun työntekijät järjestävät telineen vieressä leikki- ja laulutuokion, jossa musisoidaan eurooppalaisissa tunnelmissa.

Avajaistilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on suunniteltu erityisesti perheen pienimpiä ajatellen.

Leppoisa, kesäinen puistojuhla kutsuu kaikkia mukaan

Tapahtuma on osa Töölönlahden iloista kesätapahtumaa, johon kaikki ovat tervetulleita piknikille, pelaamaan eurooppalaisia pihapelejä, osallistumaan taidetyöpajoihin, tutustumaan vihdansidontaan tai vaikkapa sitomaan kukkaseppeleitä.

Päivän aikana lapset voivat osallistua keppihevostyöpajoihin ja kokeilla taitojaan keppariradalla, musisoida maapallomuskarissa tai ihailla jättisaippuakupla-showta.

Varttuneemmille on tarjolla live-musiikkia sekä live-musiikin tahdissa perinteisemmän puistojumpan lisäksi myös jumppaa 1920-luvun tyyliin. Tapahtuman päälavalla esiintyvät mm. Sandra Långbacka ja Stadin juhlaorkesteri.

Monipuolinen kaupunkitila yleisötapahtumille

Makasiinipuistoon suunniteltu taideteos Massa palvelee sekin oleskelu-, leikki-, tai vaikkapa skeittauspaikkana. Taiteilija Akseli Leinosen suunnittelema punatiilinen teos on muisto paikalla aiemmin sijainneista VR:n varastomakasiineista, jotka tuhoutuivat tulipalossa vuonna 2006. Puistoon on myös varattu alue mahdollisesti myöhemmin rakennettavalle paviljongille.

Makasiinipuiston - Kansalaistorin alue ja ympäristö on tarkoitettu monipuoliseksi kaupunkitilaksi. Alue muodostaa Helsingin keskuspuiston alkupisteen ja tarjoaa paikan muun muassa yleisötapahtumille. Aluetta on rakennettu keväästä 2018 lähtien, jolloin tehtiin myös vesihuoltolinjojen saneerauksia. Rakennustyöt ovat haitanneet alueella liikkumista, mutta niiden päätyttyä alueella liikkuminen helpottuu huomattavasti.

Tietoa Helsingin leikkipuistoista

Kesäpäivä Töölönlahdella - ohjelmaJAA