Suojatiet turvallisiksi

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta ja poliisi kiinnittävät erityistä huomiota suojateiden turvallisuuteen koulujen alkaessa.

Suojatiet ovat kriittinen paikka jalankulkijalle: tieliikenteessä jalankulkijoiden loukkaantumisista yli puolet tapahtuu suojateillä ja joka viides uhri menehtyi suojatiellä. Pysäköinti ja pysäyttäminen on kielletty viiden metrin matkalla ennen suojatietä.

Vuonna 2018 Helsingissä suojatievirheestä kirjoitettiin 11 985 pysäköintivirhemaksua. Eniten virhemaksuja kirjoitettiin syyskuukausina, yli 1200 virhemaksua kuukaudessa elo-lokakuussa. Tänä vuonna suojatievirheitä on kirjoitettu 15.07.2019 mennessä 6904 kappaletta.

Pysäköinninvalvonnan toiminnan tarkoituksena on edistää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Vaarallisimmissa tapauksissa pelkkä virhemaksu ei riitä vaan ajoneuvo siirretään turvallisempaan paikkaan. Ensisijaisesti suoritetaan lähisiirto eli ajoneuvo hinataan kadun toiselle puolelle tai lähikadulle. Siirtokustannukset tulevat kuljettajan maksettavaksi.

Kuva: Roni Rekomaa

JAA