Stansvikin kartanolle etsitään vuokralaista

Helsingin kaupunki etsii Laajasalossa sijaitsevalle Stansvikin kartanolle pitkäaikaista vuokralaista. Vuokrattavaan kokonaisuuteen kuuluu 11 rakennusta: 1800-luvun alkupuolella valmistunut päärakennus, vuonna 1960 valmistunut 100-paikkainen ravintola, neljä majoitusrakennusta, huoltorakennus, sauna ja erilaisia varastorakennuksia. Yhteensä rakennuksissa on pinta-alaa 1 467 m2.

Rakennukset sopivat hyvin esimerkiksi kahvila-, ravintola- ja majoituskäyttöön sekä juhlapaikaksi. Alue sopii myös merellisten virkistyspalveluiden järjestämiseen, sillä kartanon kaikki rakennukset sijaitsevat meren rannalla tai sen läheisyydessä. Rakennukset soveltuvat pääosin vain kesäkäyttöön.

Kaupungin tavoitteena on löytää kartanolle vuokralainen, joka tarjoaa helsinkiläisille ja alueen käyttäjille kiinnostavia ja mahdollisimman avoimia palveluita. Tuleva vuokralainen valitaan siksi kaksivaiheisella tarjouskilpailulla, jossa arvioidaan ensin rakennuksiin ehdotettua toimintaa.

Kartanon vuokraamisesta kiinnostuneilta otetaan vastaan ideoita kartanon tulevasta käytöstä 31.3.2022 klo 16 asti. Vuokraamisesta on kerrottu tarkemmin Oikotie-sivustolla. Kohteeseen voi tutustua myös kaupunkimallin ja virtuaalisen esittelyn avulla.

Vuokrattavat rakennukset sijaitsevat Stansvikin kartano- ja virkistysalueella, joka on kulttuurihistorialtaan ja luonnoltaan merkittävä alue koko Helsingissä. Alueen kunnostus- ja reitistösuunnitelmiin voi tutustua osoitteessa hel.fi/stansvik.

Kuva: © Sofie Jokinen / Helsingin kaupunki

Stansvikin kartanon sijainti kartalla:
Muokattu 10.3. klo 9.54: Lisätty virtuaalisen esittelyn linkki