Kartta: Tattariharju sijaitsee entisen lentokentän vieressä, Helsingin kaupunki.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston logistiikka-alan toimipiste väliaikaisesti Malmille

Stadin ammatti- ja aikuisopiston (Stadin AO) Roihupellon logistiikka-alan toimipiste (Holkkitie 5) puretaan, ja sitä korvaavat väliaikaiset opetus-, ruokala- ja sosiaalitilat sekä varastotyön harjoittelutilat suunnitellaan vuokrattaviksi Malmin Tattariharjusta osoitteesta Valuraudankuja 3.

Lisäksi logistiikka-alan koulutuksen pienimuotoiset huoltotilat sekä käytännön työharjoittelutilaa aiotaan sijoittaa tyhjillään olevaan halliin (entinen Patria-halli) Malmin entiselle lentokentälle. Myös ajoharjoittelua varten suunnitellaan ulkoharjoittelutiloja entisen lentokentän alueelle.

Ennen tilojen käyttöönottoa rakennuksissa tehdään korjaus- ja muutostöitä. Tilat suunnitellaan ja varustetaan siten, että ne toimivat väliaikaisena opetustilana noin neljän vuoden ajan. Väliaikaisten tilojen korjaustyöt alkavat maalis-huhtikuussa 2021. Tavoitteena on, että niiden rakennustyöt ovat valmiit heinäkuun 2021 loppuun mennessä, ja että Stadin AOn opetus voi alkaa Malmilla elokuussa 2021.

Hanke on kiireellinen, koska Roihupellon uuden pysyvän kampuksen rakentamista edeltävät purku- ja maanrakennustyöt on tarkoitus aloittaa tänä kesänä.

Logistiikka-alan opetus tulee palaamaan Holkkitie 5:een Stadin AOn Roihupellon uudelle kampukselle, kun uudet tilat ovat valmiit. Tavoiteaikataulun mukaan pysyvä kampus valmistuu elokuussa 2025.

Holkkitien tilojen vuokraamista käsitellään kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston 25.3.2021 pidettävässä kokouksessa. Vuokraamisesta päättää kaupunginhallitus.