Vuosaaren skeittipuisto. Kuva: Helsingin kaupunki / Konsta Linkola.

Helsinki päivittää skeitti- ja frisbeegolfohjelmiaan – ideointiin voi osallistua karttakyselyissä

Helsingin kaupunkiympäristön toimialalla päivitetään skeitti- ja frisbeeohjelmia. Ideoita ja palautetta ohjelmien laatimisen tueksi kerätään karttakyselyillä 2.−23.11.2020. Mielipiteitä toivotaan skeittipaikkojen ja frisbeegolfratojen nykytilasta ja siitä, miten näitä palveluita tulisi kehittää. 

Helsingin kaupunki pyrkii tarjoamaan turvallisia harrastuspaikkoja kaikenikäisille ja -taitoisille skeittauksen harrastajille rakentamalla ja ylläpitämällä mahdollisimman monipuolista ja helposti saavutettavissa olevaa skeittipaikkaverkostoa. 

Skeittipaikkoja käyttävät aktiivisesti myös scoottaajat, bmx-pyöräilijät ja rullaluistelijat. Skeittipaikkojen suunnittelussa pyritään huomioimaan eri lajit ja tuottamaan lajeja yhdistäviä olosuhteita. 

Karttakyselyyn voi vastata 23.11.2020. saakka osoitteessa https://query.eharava.fi/3440 

Helsingin skeittipaikat

Helsingin skeittiohjelma 2015−2019 (pdf)

Frisbeegolf on kasvattanut viime vuosina suosiotaan 

Helsingissä on viisi frisbeegolfrataa ja kaksi harjoitusaluetta. Ratojen suunnittelun ja toteutuksen tueksi Helsingin kaupunki on laatinut ohjeistuksen, jolla luodaan turvalliset lähtökohdat suunnittelun kautta lajin harrastamiseen. Kaupunki tekee yhteistyötä ja sopimuksia lajin harrastajien ja lajiyhdistysten kanssa frisbeegolfalueiden perustamisesta, käytöstä sekä hoidosta. 

Palautetta frisbeegolfradoista ja ideoita niiden kehittämiseksi voi jättää karttakyselyssä 23.11.2020 saakka osoitteessa https://query.eharava.fi/3398 

Helsingin frisbeegolfradat

Helsingin frisbeegolfrataselvitys (pdf)

Kuva: Helsingin kaupunki / Konsta Linkola.