Pyöräilijöitä kadulla ja pyöräviikon logo.

Pyöräilyviikko polkaistaan käyntiin lauantaina

Pyöräilyviikon teemana on tänä vuonna pyöräilyn ilo. Pyöräilyviikon tapahtumilla 5.-13. syyskuuta kannustetaan jatkamaan pyöräilyinnostusta ympäri vuoden. Tapahtumaviikko auttaa löytämään polkemisen ilon ja hyödyt myös syys- ja talvikeleillä. Luvassa on mm. ohjattuja pyöräretkiä, pyörien koristelutyöpaja ja infrasuunnistusta.

Tutustu Pyöräilyviikon koko ohjelmaan osoitteessa: hepo.fi/pyorailyviikko

Pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikon kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä tai virtuaalisesti. Viikolla arvotaan Stefan Lindforsin suunnittelema Tunturi Poni -polkupyörä ja pienempiä palkintoja sekä tarjotaan tietoa ja iloa niin kokeneille, vasta-alkaneille kuin uudelleen aloittaneille pyöräilijöille. 

Poimintoja Pyöräilyviikon ohjelmasta:

1. Infrasuunnistus omassa aikataulussa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Tänä vuonna Pyöräilyviikolla nostetaan esille pääkaupunkiseudulla viime vuosina tehtyjä pyöräliikenneinfran parannuksia sekä joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistämistä helpottavia ratkaisuja Infrasuunnistus-nimisellä tapahtumalla.

Infrasuunnistus on uusi kaupunkiseikkailuun inspiroiva tapahtuma, joka tutustuttaa osallistujat pääkaupunkiseudun kaupunkien, HSL:n sekä pyöräilyaktiivien valitsemiin uusiin pyöräliikennettä edistäviin ratkaisuihin. Osallistua voi täysin oman aikataulun mukaan omalla pyörällä tai vaikka kaupunkipyörällä. Infrasuunnistus käynnistyy lauantaina 5.9. ja osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta hepo.fi/pyorailyviikko

2. Liikennetietoutta ja katuajokoulutusta

Pyöräilyviikolla voit osallistua verkossa tietovisaan uudesta tieliikennelaista. Helsingin keskustassa järjestetään myös katuajokoulutus. Koulutuksessa ja kaikissa muissakin Pyöräilyviikon tapahtumissa jaetaan Pyöräliiton ja Traficomin tuottamaa Pyöräilijän liikennesäännöt -opasta. 

3. Karnevaali-ilottelua pyöränkoristelutyöpajassa

Mukana ohjelmassa on myös karnevaali-ilottelua, jotta tunnelma ei mene liian vakavaksi. Tule Kansalaistorille koko perheen Pyörrätys-pyöränkoristelutyöpajaan 6.9. klo 12-14 tai koristele pyöräsi kierrätysmateriaaleilla tee-se-itse-videon ohjeilla ja jaa siten pyöräilyn ilosanomaa omatoimisesti teemaviikon aikana.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös HePon vapaaehtoiset. 

Pyöräilyviikon ohjelmakokonaisuus on toteutettu sellaiseksi, että siihen voi osallistua turvallisesti. Pop-up-tapahtumat järjestetään ulkotiloissa.