Pyöräilijöitä aamupalalla pyöräilyviikon tapahtumassa. Kuva: Helsingin Polkupyöräilijät ry

Pyöräilyviikko kannustaa kaikkia nousemaan satulaan

Pyöräilyviikko järjestetään pääkaupunkiseudulla 4.–12. toukokuuta. Tapahtumiin, retkille ja vapaamuotoiseen hengailuun ovat tervetulleita kaikenikäiset. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääsee vaikka kaupunkipyörää lainaamalla.

Pyöräilyviikon ohjelmassa on muun muassa aamupalatarjoiluja pyöräilijöille, opastettuja pyöräretkiä, mahdollisuuksia tutustua pyöräuutuuksiin ja erikoispyöriin sekä pyöränkorjausta.

– Pyöräilyviikon tarkoitus on saada mahdollisimman moni nousemaan pyörän selkään ja nauttimaan viihtyisistä kaupungeistamme pyöräillen, kertoo Helsingin Polkupyöräilijöiden toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi

– Tavoitteenamme on tuoda yhteen erilaisia pyöräilijöitä, sekä saada myös ei-pyöräileviä kiinnostumaan pyöräilystä. Haluamme tuoda esille pyöräilyn helposti lähestyttävänä, luontevana osana jokamiehen ja -naisen arkea. 

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin Polkupyöräilijät ry. Helsingin kaupunki on mukana järjestämässä Pyöräilyviikkoa yhteistyössä HePon, HSL:n ja HSY:n sekä muiden pyöräalan toimijoiden ja yritysten kanssa.

Pyöräilyviikon tapahtumia Helsingissä

 • Lauantai 4.5. kello 10–18 avajaiset Helsingin Kansalaistorilla Oodin edustalla
  Starttaa Pyöräilyviikkoon - hassuttele valokuvaamossa, testaa tietosi pyörävisassa tai kokeile sähkö- ja kuormapyörää.

 • Tiistai 7.5. kello 10–18 Pyörällä töihin Itäkeskuksessa
  Valtakunnallisen työmatkapyöräilypäivän kunniaksi ota vastaan Kilometrikisa-haaste ja tutustu arkiliikunnan hyvää tekeviin vaikutuksiin Tallinnanaukiolla.

 • Perjantai 10.5. kello 7–9 Aamupalaa pyöräilijöille Baanalla
  Kahvia ja sämpylöitä matkasi varrella? Tarkastuta samalla myös pyöräsi kunto Haagan Pyörähuollon rengasratsiassa. Baanalla Ruoholahden päässä.

 • Lauantai 11.5. kello 10.15 Pyörälenkki Maunulan majalta
  Matalan kynnyksen ohjatulle lenkille ovat tervetulleita kaikki. Ota pyöräsi ja saavu paikalle Metsäläntie 9 klo 10.15 mennessä. Taukopaikalla mahdollisuus pullakahveihin.

 • Sunnuntai 12.5. Piknik-retki pyöräillen Helsingissä
  HePon Pyöräilyviikon päättävä yhteinen piknik-retki sopii kaikenikäisille pyöräilijöille. Ota omat eväät mukaan ja tule tutustumaan uusiin ihmisiin! Tarkemmat tiedot tapahtumasta sivulta hepo.fi.

Katso kaikkien pääkaupunkiseudulla järjestettävien Pyöräilyviikon tapahtumien täydentyvät tiedot osoitteessa hepo.fi sekä HePon Facebook-tapahtumista.


JAA