Johanneksenpuisto-14-1-2021

Helsingin puistojen talvihoidossa viivettä

Toini-myrskyn jäljiltä pääkaupunkiseutu on tällä hetkellä Suomen lumisimpia paikkoja. Helsingin kaupungin kunnossapito työskentelee kaikin käytettävissä olevin voimin, jotta lumenauraus ja katujen sekä yleisten alueiden puhdistus sujuisi mahdollisimman nopeasti.

Kaupungin puistojen ja muiden viheralueiden talvihoito viivästyy kovan lumipyryn jälkien korjaamisen vuoksi. Esimerkiksi puistokäytäviä ei ehditä aurata normaaliin tapaan. Ummessa olevien reittien varrella olevia roska-astioita ei päästä tyhjentämään.

Korkeat kinokset peittävät tällä hetkellä alleen penkkien lisäksi kiviä, kantoja ja lahopuiden runkoja, muureja ja muita rakenteita. Esimerkiksi puistokalusteet saattavat olla näkyvissä vain osittain.
Runsaslumisuus vaikuttaa myös leikkipaikkojen turvallisuuteen. Paksu lumikerros helpottaa pääsyä leikkivälineisiin, joihin normaalisti ei yllä.

Kaupungin talvikunnossapito toivookin vanhempien seuraavan lastensa leikkejä, jotta vaaratilanne ei yllätä leikkien ja mäenlaskun tuoksinassa.

Runsasluminen talvi viivästyttää myös puistojen suurempia sääsidonnaisia kunnostushankkeita. Osa niistä siirtyy kevättalveen tai jopa ensi vuoteen.

Puistojen pienet jääkentät avautuvat

Puistotyöntekijät iloitsevat lumitalvesta ja kelistä, joka sallii pienten luistelukenttien jäädyttämisen. Ulkoliikunta.fi-sivustolta voi tarkastaa, missä luistelukenttiä on käytössä.

Palaute puistojen ja viheralueiden talvihoidosta annetaan ensisijaisesti kaupungin palautejärjestelmän kautta (hel.fi/palaute). Runsas lumentulo on kuitenkin ruuhkauttanut tällä hetkellä asiakaspalvelun. Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä lumitöitä jatketaan ja kaikki alueet puhdistetaan säätilanteen mukaan mahdollisimman pian.

Siirry palautejärjestelmään

Lue Helsingin kaupungin talvikunnossapidosta hel.fi/lumi