Paviljonkipäiväkodin elementtien asennukset siirtyvät Violanpuistossa

Violanpuistoon rakennetaan väliaikaista paviljonkipäiväkotia. Paviljonki tuodaan tontille kahdessakymmenessä elementissä ja kymmenessä katto-osassa.

Valitettavasti ensimmäisten osien saapuessa huomattiin, että osa elementeistä oli kastunut. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että kuuden alimmaisen elementin suojaus oli rikkoontunut ja tästä syystä huomattava määrä vettä oli päässyt rakenteisiin.

Helsingin kaupunki edellytti, että kastuneiden elementtien tilalle on toimitettava uudet. Elementtien valmistaja on käynnistänyt uusien elementtien valmistuksen. Ne valmistuvat viikoilla 51-52 ja niitä päästään asentamaan viikolla 1 tai 2. Tästä johtuu, että paviljonkipäiväkodin rakentaminen ja valmistuminen viivästyvät.

Paviljonkipäiväkodin työmaan aluetta puistossa tiivistetään nyt mahdollisimman paljon, jotta hiekkakenttä saadaan liikuntakäyttöön. Kun elementit saapuvat työmaalle, kenttää joudutaan kuitenkin uudelleen rajaamaan työmaa-alueeksi.

Tämän hetkisen aikataulun mukaisesti paviljonkipäiväkoti valmistuu helmikuun 2019 loppuun mennessä. Päiväkodin toiminta käynnistyy noin kahden viikon kuluttua paviljonkirakennuksen valmistuttua.

Helsingin kaupunki tiedottaa asiasta lisää, kun valmistumisaikataulu tarkentuu vuoden 2019 alussa.