Aura-auto auraa henkilöautojen keskellä.

Parkkihalliin pysäköiminen nopeuttaa katujen putsausta lumesta

Helsinkiin sataa 11. tammikuuta alkavalla viikolla reilu kerros lunta. Katujen putsaaminen on sitä nopeampaa, mitä vähemmän niiden varsille on pysäköity autoja. Helsinki pyytää kaupunkilaisia seuraamaan siirtokehotuksia ja pysäköimään mahdollisuuksien mukaan pysäköintihalleihin. Monet kantakaupungin pysäköintihallit myöntävät alennusta asukaspysäköintitunnuksella.

Alennusta myöntävissä halleissa voi pysäköidä 90 eurolla kuukaudessa arkisin kello 16–09 ja viikonloppuisin ilman aikarajoitusta. Arkisin kello 9–16 voimassa on normaali tuntiveloitushinta, mutta kokonaishinta tältä seitsemältä tunnilta nousee enintään 18 euroon. Asukaspysäköintitunnus oikeuttaa alennukseen yhdelle autolle yhdessä pysäköintihallissa. 

Miten saat alennuksen pysäköintihalliin?

Jos haluat alennuksen pysäköintihalliin, ota yhteyttä kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu tarkistaa, että olet oikeutettu alennukseen ja välittää tietosi 1-2 vuorokauden sisällä pysäköintihalliyritykselle.

Tämän jälkeen voit tehdä sopimuksen pysäköintihalliyrityksen kanssa alennuksen saamiseksi. Sopimus tehdään vähintään kolmeksi kuukaudeksi ja enintään vuodeksi.

Tällä hetkellä seuraavat Aimo Parkin hallit myöntävät alennusta: Finlandia, Iso Erottaja, Pikku Erottaja, Kasarmitori, Tilkka ja kaksi hallia Vallilassa. Alennusta myöntää myös EuroParkin P-CityForum.

Kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelu

Puh. 09 310 22111 (ma–to 8.15–16 ja pe 12–15)
Palvelupiste: Työpajankatu 8 (suljettu 31.1.2021 asti)
Normaalisti avoinna: ma-ti 8.15–12 ja ke–pe 12–15

Talvella Helsingin kaduille asetetaan siirtokehotuskylttejä, jotta kadut saadaan puhdistettua sujuvasti lumesta. Jos puhdistettavalle alueelle jätetty auto siirretään lähikaduille, siitä koituu autotyypistä riippuen 85 tai 118 euron maksu auton omistajalle. Siirtokehotuskylttien käytöstä saa etukäteen tietoa verkkosivujen kautta ja maksuttomilla tekstiviesteillä. Lue lisää osoitteesta www.puhdistussuunnitelmat.fi

Katujen ja yleisten alueiden talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin palautejärjestelmään >