Munkkiniemen uimaranta.

Munkkiniemen uimarannalla uintikielto sinilevän massaesiintymän takia

Munkkiniemen uimarannalle on 11.7.2022 asetettu toistaiseksi voimassa oleva uintikielto rannalla todetun sinilevän massaesiintymän vuoksi.

Sinilevää on havaittu myös muilla Helsingin uimarannoilla. Tällä hetkellä runsaita määriä on havaittu ainakin Tuorinniemen, Laajasalon, Puotilan, Seurasaaren ja Mustasaaren uimarannoilla, ja niissä on voimassa uinnin välttämissuositus sinilevän esiintymisen ajan.  Uimarannoilla sinilevätilanne voi vaihdella tyypillisesti äkillisestikin tuulten suunnasta ja voimakkuudesta riippuen. Ajankohtaiset tiedot suurten yleisten uimarantojen levätilanteesta löytyy ulkoliikuntakartta-palvelusta. 

Pienillä yleisillä uimarannoilla ei ole uimarantavalvontaa eikä sinilevän esiintymistä rannoilla havainnoida säännöllisesti. Sinilevää havaittaessa uimarannan vedessä ei suositella uimista, ja sinilevätilanne vedessä kannattaakin aina tarkistaa ennen uimista.

13.7.2022: Munkkiniemen uimarannalle poikkeuksellisen runsaiden sinileväesiintymien vuoksi 11.7.2022 annettu uintikielto ei ole enää voimassa. Uimarannalla ei ole enää havaittu runsaita sinilevän massaesiintymiä. Sinilevää on sekoittunut veteen todennäköisesti kuitenkin koko vesialueella. Uimarannan sinilevätilanne on syytä tarkistaa aina ennen uimaan menoa.

Mikäli uimarannalla todetaan paljon sinilevää, on uimarannalla voimassa uinnin välttämissuositus sinilevän esiintymisen ajan. 


Lisätietoja:

  • Internet: www.hel.fi/uimavesi

  • Sähköposti: kymp.uimavesilaatuvalvonta(at)hel.fi

  • Puhelin: Vaihde/uimarantavedet, p. 09 310 2611


Kuva: Lotta Kivikoski