Myllypuron kampus valmistuu.

Metropolian Myllypuron kampus valmistuu

Metropolia ammattikorkeakoulun uusi Myllypuron kampus valmistuu ja rakennuksen toinen vaihe luovutettiin käyttäjälle 17.10. Toiminta koko kampuksella käynnistyy tammikuussa 2020, jolloin siellä on 6000 opiskelijaa.

Kampuksen rakennuttaa Helsingin kaupunki ammattikorkeakoulun käyttöön. Metropolia aloittaa tilojen varustelun välittömästi. Toiminta koko rakennuksessa alkaa tammikuussa 2020, jolloin kampuksen julkiset tilat avautuvat myös yleisölle.

”Tuntuu hyvältä saada iso ja pitkä projekti tähän vaiheeseen. Kampuksen varsinainen suunnittelu alkoi vuonna 2012. Suunnitteluun, koordinointiin ja toteutukseen on osallistunut valtava määrä ihmisiä erilaisista sidosryhmistä, joiden aikaansaannosta upea kampus on”, projektijohtaja Simo Hoikkala sanoo.

”Nyt alkavat tiiviissä aikataulussa laitteiden, irtokalusteiden ja tietotekniikan varustelu tiloihin, muuttotyöt sekä ennen kaikkea tilojen haltuunotto ja uudenlaisen toimintakulttuurin opettelu yhdessä.”

Hyvinvoinnin rakentajien kampus

Metropolia on toiminut kampuksen ensin valmistuneessa A-talossa viime tammikuusta alkaen. Ensi vuoden alusta Myllypuroon sijoittuvat korkeakoulun kaikki sosiaali- ja terveysalan sekä kiinteistö- ja rakennusalan toiminnot, yhteensä noin 6000 opiskelijaa. Toimipiste onkin nimetty hyvinvoinnin rakentajien kampukseksi.

Metropolia vie läpi vuosia kestänyttä projektia, jossa se keskittää toiminnot kymmenistä toimipisteistä neljälle kampukselle Helsingin Arabiaan ja Myllypuroon, Vantaan Myyrmäkeen ja Espoon Karamalmille.


Myllypuron kampus Kehä 1:n suunnasta kesällä 2019. Kuva: Metropolia

Lue Metropolian oma uutinen 22.10.2019:

Myllypuron kampuksen toinen vaihe luovutettiin Metropolialle - Kampuksen loppuosa avataan tammikuussa