Työmaa-aitaa laiturilla 17.

Kaisantunnelin rakentaminen vaikuttaa kulkuun päärautatieasemalla – matka junalle pitenee laitureilla 14-17 torstaista 4.11. alkaen

Muutokset junalle kulkemisessa johtuvat ratapihan ali rakennettavan Kaisantunnelin töiden edistymisestä. Raiteille 14-17 siirtymiseen on syytä varata tavallista enemmän aikaa. Kulkureittimuutokset ovat voimassa alkusyksyyn 2022.

Muutokset torstaina 4.11. aamulla:

  • Raiteet 18 ja 19 palautetaan täyteen pituuteensa ja matka niille lyhenee.
  • Raidetta 17 lyhennetään, ja junat pysähtyvät tällä raiteella 95 metriä pohjoisempana. Matkustajien kävelymatka junalle siten pitenee.

Muutokset perjantaina 5.11. aamulla:

Raiteita 14, 15 ja 16 lyhennetään, ja junat pysähtyvät näillä raiteilla 95 metriä pohjoisempana. Matkustajien kävelymatka junalle siten pitenee.

Ensi viikolla (viikko 45) aloitetaan rakentamistyöt raiteiden 14-17 alkupäässä. Katso kartta aidattavasta työalueesta (PDF).

Seuraa Kaisantunnelin rakentamista

Kaisantunneli tuo pyöräilijöille nopean yhteyden aseman ali. Se helpottaa itä–länsi-suuntaista pyöräliikennettä huomattavasti, sillä baanalta on suora yhteys tunneliin ja Kaisaniemen puistoon. Myös jalankulkuyhteydet paranevat, ja Kaivokadulla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden määrä vähenee.

Kaisantunnelin urakoitsija Destia päivittää kanaviinsa ajankohtaistietoa työn etenemisestä.