Tietoa Mäkitorpantien ja Siltavoudintien katutyöstä

Mäkitorpantiellä ja Siltavuodintiellä Oulunkylässä on käynnissä katutyö, jossa kävely- ja pyöräreittejä muutetaan entistä turvallisemmaksi. Työmaan aikataulu on venynyt ja osa tänä vuonna tehtäväksi aiotuista töistä siirtyy ensi vuoteen.

Kaduille rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet, ja kävelytie erotetaan selkeästi noppakivellä pyörätiestä.  Korotettuja suojateitä tehdään lisää ja bussipysäkkejä muutetaan entistä turvallisemmaksi.

Siltavoudintiellä asvaltoinnit valmistuvat ennen pakkasia

Siltavoudintie on valmistumassa, kävely- ja pyöräteiden asvaltoinnit on tehty. Kadulla tehdään edelleen kiveyksiä ja kiviraitoja. Kiveystöitä jatketaan niin kauan, kuin säät sallivat ja ne viimeistellään ensi vuonna.  Kiveyksiä tehdään lähinnä sulan maan aikana, sillä routa-aikaan työn jälki on huonoa ja kiveyksiä joudutaan herkästi uusimaan.

Ajoratamaalaukset jäävät ensi vuoteen.

Mäkitorpantie valmistuu vuonna 2020

Mäkitorpantien eteläpuolen kävely- ja pyörätiellä on kaikki maanalaiset työt valmistuneet, ja noin puolet siitä on asvaltoitu. Loppuosa asvaltoidaan marras- joulukuussa.  Eteläpuolen pyörätie jää toistaiseksi kaksisuuntaiseksi.  

Mäkitorpantien pohjoispuolella jatketaan vielä maanalaisia töitä eli lähinnä kaapelisuojaputkituksia niin kauan kuin sää sallii. Asennukset on pakko pysäyttää pakkaskauden alkaessa, sillä maassa jo olevat kaapelit rikkoutuvat helposti jäistä maata kaivettaessa.

Mäkitorpantien pohjoisen puolen kävely- ja pyörätie on talvihoidon piirissä ja sen kautta pääsee kulkemaan. Osuus jää kuitenkin ilman asvalttia talven ajaksi.

Kadun keskisaarekkeita rakennetaan mahdollisimman pitkään ennen talven tuloa. Viimeiset keskisaarekkeet tehdään kesällä 2020, jolloin myös ajorata asvaltoidaan.

Tilaa WhatsApp-tiedotteet

Tiedotamme työmaan aiheuttamista muutoksista kulkureitteihin ja liikennejärjestelyihin WhatsAppissa. Viestejä lähetetään niin kauan kuin työt jatkuvat talviseisokkiin saakka. Keväällä viestipalvelu jatkuu, kun jälleen alkavat.

Jos haluat tilata viestit, toimi näin:

1. Lisää puhelimesi yhteystietoihin numero 045 899 4415 ja anna yhteystiedolle nimeksi esim. Siltavoudintien työmaa. WhatsApp toimii vain, jos yhteystieto on puhelinluettelossasi.

2. Lähetä tähän numeroon WhatsAppissa viesti, josta käy ilmi, että haluat tilata listan viestit.

3. Lisäämme sinut listalle, ja alat saada meiltä viestejä. Muut viestien vastaanottajat eivät näe numeroasi. Emme luovuta yhteystietoja eteenpäin.

4. Jos haluat perua tilauksen, lähetä meille viesti aiheesta.

Lisätiedot

Työnjohtaja
Henri Koskelainen
Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara
henri.koskelainen@hel.fi 
040 563 0583