Mäkitorpantie lokakuussa 2020.

Mäkitorpantien–Siltavoudintien katutyö viimeistelyvaiheessa

Oulunkylässä Mäkitorpantien ja Siltavoudintien katutyömaa on valmistumassa, ja katu-urakka on otettu vastaan syyskuussa. Urakoitsija Stara tekee vielä pieniä töitä ja korjauksia, joita on havaittu vastaanoton yhteydessä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulkuun viimeistely ei kuitenkaan enää vaikuta.

Myös puut ja muut kasvillisuus istutetaan loppusyksystä, jolloin se on kasvien kannalta kaikkein edullisinta. Istutusten ympäristön Stara pystyy viimeistelemään loka-marraskuussa.

Oulunkylän ostoskeskuksen kohdalla Staran koneet ja rakentajat pysyvät kuitenkin edelleen osana katukuvaa, sillä katusaneeraus on laajentunut lisätyönä tehtävälle alueelle. Lähistöllä työskentelevät myös Raide-Jokerin työmaan rakentajat ja Helenin kaukolämpöurakan tekijät.

"Ostarin kohdalla Raide-Jokerin töiden edistyminen vaikuttaa Staran töiden aikatauluun. Stara ehtii todennäköisesti kaivaa putket sähköverkolle ja ulkovalaistukselle sekä asentaa katuvalot tänä vuonna. Muut työt eli pintarakenteet tulevat niiden jälkeen eli lisätyöalue valmistunee ensi vuoden puolella", kertoo projektinjohtaja Juhani Jaatinen Helsingin kaupungilta.

Siltavoudintien osuudella on Staralla jäljellä muutama korjaustyö. Rakentaminen ei kuitenkaan pysähdy Siltavoudintiellä, siellä ahkeroi parhaillaan myös Raide-Jokeri Tapio Rautavaaran puiston kohdalla. 

Lue verkkouutinen 25.6.2020 Mäkitorpantien remontti on loppusuoralla

Kuva: Stara/Henri Koskelainen.