Maakaasuputkisto tyhjennetään – Savelanpuistossa meluhaittoja ja kulkurajoituksia 8. ja 10. kesäkuuta

Maakaasuputken tyhjennyksestä aiheutuu melua Savelanpuistossa maanantaina ja keskiviikkona 8. ja 10. kesäkuuta. Melun takia Savelanpuiston halki kulkevat jalankulun ja pyöräliikenteen reitit suljetaan työn ajaksi ja puistojen ja kenttien käyttäjät ohjataan pois alueelta.

Töistä aiheutuu melua noin 30 minuutin ajan maanantaina kello 16 ja 17 välillä ja keskiviikkoaamuna kello 8 ja 10 välillä. Reittien ja alueen käyttörajoitukset ovat voimassa samoina aikoina. Suljetun alueen pääsee ohittamaan puiston länsireunaa tai Vuolukiventien kautta.

Melu ulottuu noin 300 metrin päähän Savelan venttiiliasemasta, joka sijaitsee osoitteessa Jengipolku 6. Alueella voi esiintyä myös maakaasun hajua, mikä ei ole vaarallista. Kaasuputken tyhjennyksestä ei aiheudu muuta haittaa tai vaaraa alueen asukkaille. 

Melu johtuu maakaasuputken ulospuhalluksesta, puhdistuksesta ja paineistuksesta. Työt liittyvät maakaasuputken siirtotöihin, joita Gasgrid Finland tekee Helsingin kaupungin tilauksesta Patolassa ja Maunulassa asuntorakentamisen ja Raide-Jokerin pikaraitiotien rakentamisen takia. 

Savelanpuisto sijaitsee Vantaanjoen itäpuolella Pihlajiston ja Pihlajamäen kupeessa. Puistossa on muun muassa urheilukenttä, leikkipaikka sekä skeittiparkki.

Lisää aiheesta:

Karttakuva Savelanpuiston kulkurajoituksista (pdf)

Lisätietoa Maunulan ja Patolan johtosiirroista